Het lijkt heel positief: ‘je verdiende loon krijgen’, maar de spreekwoordelijke betekenis is minder rooskleurig. Dit in tegenstelling tot het spreekwoord ‘loon naar werken krijgen’. Ik geef de voorkeur aan het laatste en wil graag inzoomen op de recente ontwikkelingen als het gaat om een eerlijke beloning in overeenstemming met het gedane werk. Want dat er aanzienlijke veranderingen zijn in de lonen is ondertussen wel duidelijk.

Wat is er veranderd?
Allereerst is er de opmerkelijke stijging van het wettelijk minimumloon. In 2 jaar tijd is dit met meer dan 30% gestegen! Het bodemloon voor werknemers van 21 jaar of ouder met een dienstverband van 40 uur per week was op 1 januari 2022 nog € 1.725 bruto per maand en bedraagt thans € 2.300 bruto per maand.

Deze stijging heeft een stuwende werking op de (cao-)lonen die net boven het wettelijk minimum liggen, wat op zijn beurt weer effect heeft op de bovenliggende salarissen. Vanwege de inflatie en het behoud van koopkracht zullen werknemers dit een broodnodige ontwikkeling vinden.

Theoretisch versus praktisch
Een andere opvallende ontwikkeling is het kleiner worden van de loonkloof tussen theoretisch en praktisch opgeleide werknemers. De toenemende vraag naar en het beperkte aanbod van bijvoorbeeld monteurs, bouwvakkers en  metaalbewerkers zorgen ervoor dat het salaris van deze ambachtslieden tegenwoordig niet meer onderdoet voor het salaris van hoger opgeleiden. Deze marktwerking dwingt werkgevers om te anticiperen, anders gaat het personeel op de loop.

Zijn uw arbeidsvoorwaarden en/of -omstandigheden op orde, of wilt u daarover in gesprek? Schuiteman HR Services is u graag van dienst!

Bert van Dijk
Manager Payroll
E bvdijk@schuiteman.com
T 085-080 70 64

www.schuiteman.com