GEMEENTE BARNEVELD - De gemeente Barneveld doet dit jaar samen met de regio Amersfoort opnieuw mee aan het project ZomerOndernemer. ZomerOndernemer geeft enthousiaste en gemotiveerde jongeren een kans om in de zomervakantie een vliegende start te maken met een eigen onderneming. 

Concreet bestaat het project uit een traject van zes weken gedurende de zomervakantie met een actieve driedaagse training als start, vier intervisiebijeenkomsten bij lokale bedrijven en een feestelijke kick out als afsluiting. Daarnaast is een pool van ervaren ondernemers – de Business Buddy’s – als sparringpartner beschikbaar voor de deelnemers. ZomerOndernemer gaat om het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden zoals pro-activiteit, denken in kansen, veerkracht, doorzettingsvermogen, zelfbewustzijn en presenteren. ZomerOndernemer staat open voor alle jongeren tussen de 15 en 22 jaar – ongeacht opleidingsniveau en achtergrond. Enige criteria zijn een goed idee, motivatie voor deelname en beschikbaarheid tijdens een groot deel van de vakantie. Kent u een jongere die rondloopt met een goed ondernemersidee? Wijs dan op het project ZomerOndernemer: www.zomerondernemer.nl.

Business Buddy's gezocht
ZomerOndernemer zoekt nog Business Buddy’s uit Barneveld. Als Business Buddy deelt u uw kennis en ervaring als ondernemer met onze enthousiaste jongeren. Tijdens de kennismakingsborrel maken de jongeren en Business Buddy’s zelf onderling afspraken, in principe neemt u één of twee zomerondernemers ‘onder uw hoede’. Zij kunnen u gedurende de zomervakantie bellen, mailen of vragen om een keer af te spreken. Dat kan zijn met een concrete vraag, voor algemene feedback op een plan/idee of voor een peptalk. Uit ervaring blijkt dat de rol van Business Buddy meestal niet veel tijd kost maar wel zeer waardevol is voor de jongeren.

En wat levert het op?
Als Business Buddy komt u in contact met én draagt u bij aan de ontwikkeling van een zeer diverse groep gemotiveerde jongeren – de ondernemers en werknemers van de toekomst! De jongeren zullen u ook vast nieuwe inspiratie geven en komen soms met interessante innovatieve ideeën. Daarnaast ontmoet u andere betrokken ondernemers tijdens onze netwerkbijeenkomsten. Uw (bedrijfs)naam wordt vermeld op de regiopagina van de ZomerOndernemer-website en op social media worden regelmatig Business Buddy’s in het zonnetje gezet.

www.ondernemersloketbarneveld.nl