BARNEVELD - De kruisbestuiving tussen de JOS (ondernemersvereniging voor jongere ondernemers) en de BIK kan geoptimaliseerd worden.

Dat zei BIK-voorzitter Gijs Eikelenboom tijdens de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie. “We hebben het afgelopen jaar mooie gezamenlijke evenementen georganiseerd. Zo vierde de JOS haar derde lustrum en dat was een groot succes. Diverse netwerkbijeenkomsten werden goed bezocht en de JOS organiseerde voor het eerst een bitterballenavond. Toch kan de kruisbestuiving tussen de BIK en de JOS verder geoptimaliseerd worden. Wij bevelen u van harte aan om zowel BIK als JOS evenementen te bezoeken, we hebben elkaar, de JOS en de BIK, tenslotte nodig en kunnen veel leren van elkaar”, aldus Eikelenboom.

De nieuwjaarsreceptie werd gehouden in de Intratuin waardoor BIK-bestuurslid Ton Uljee (eigenaar van Intratuin) dus ook als gastheer optrad. Ruim 200 ondernemers genoten van de sfeer en uiteraard van de culinaire hoogstandjes van Elstar Catering en Wijnwinkel Barneveld.
Tijdens de nieuwjaarsspeech sprak Eikelenboom de hoop uit op een succesvol ondernemersjaar waarin een accent gelegd werd op duurzaam denken en doen. “De groei van de wereldbevolking in de komende twintig jaar, van ruim 7 miljard mensen naar 9 miljard, vereist een goed gastheerschap van onze aarde”, aldus de BIK-voorzitter.

De BIK en de JOS zijn dan ook met de SOGB en met de gemeente bezig met het opstellen van een intentieverklaring om bedrijven te motiveren om energiebesparende inspanningen te doen. Daarnaast werd er een oproep gedaan naar de gemeente om de afdeling bedrijven verder te optimaliseren. “Een team met daarvoor gekwalificeerde accountmanagers bedrijven zou, vinden wij, minimaal één keer per jaar een bezoekje moeten brengen en zeer vertrouwelijk moeten inventariseren wat de plannen van de individuele ondernemer zijn.”

In het bestuur van beide verenigingen gaat een en ander veranderen. De voorzitter van de JOS zal aftreden en tijdens de algemene ledenvergadering die plaatsvindt op 15 maart wordt de nieuwe voorzitter gekozen. Binnen het BIK bestuur treedt er tijdens de algemene ledenvergadering die gehouden wordt op 12 april een nieuw bestuurslid toe met goedkeuring van de leden.

www.bikbarneveld.nl