BARNEVELD – Whisky, wijn, sigaren en lekkere hapjes van Alberto's Italian. Dat waren de ingrediënten van het feestje waar de JOS en de BIK gezamenlijk een feestelijke punt zetten achter het jaar 2022.

Dat dit soort events hoge ogen gooien bij de leden van beide ondernemersverenigingen was meteen duidelijk. Whiskykenner Jock Shaw legde in een bomvol geboekte workshop uit dat het maken van whisky vooral een aangelegenheid is voor vrouwelijke profs, omdat een vrouw maar liefst 70 keer meer reukvermogen heeft dan een man.

Af en toe pakte hij er zijn ukulele bij om de aanwezigen nog vrolijker te maken dan ze al waren en werden.  Tegelijkertijd draaide er een workshop waarbij je kon leren hoe je je eigen sigaar kon draaien. Dit onder leiding van de enige vrouwelijke sigarenmaker die Nederland rijk is. Ria Riphagen reist de hele wereld over om workshops te geven waarmee ze dit oude ambacht in ere houdt. De JOS en de BIK hadden haar gestrikt om de leden uit te leggen hoe ze van een warrig bosje tabaksbladeren een strakke, dikke sigaar konden maken. In de prachtige binnentuin van Alberto's Italian steeg dan ook menig rookwolk op. Aangemoedigd door Ria, die ervan overtuigd is dat het roken van sigaren (veel minder en nooit over je longen) vele malen minder slecht is dan de sigaret.  Al met al een geslaagd avondje vol gezelligheid.

www.josbarneveld.nl