BARNEVELD – De BIK en de JOS werken al langer samen, nu wordt op inhoudelijk vlak die krachtenbundeling verder versterkt. Dat gebeurt door jonge ondernemers te koppelen aan de bestuursportefeuilles van de BIK.

Eén van die jonge ondernemers is Jan Schut van logistiek dienstverlener Jonker & Schut. Hij is aangehaakt bij de BIK-portefeuille ‘Barneveld Werkt en onderneemt’. Daarin werkt hij met BIK-bestuurslid Marcel Wijnen aan zaken als het vestigingsklimaat, de beschikbaarheid van bedrijfsgrond, regeldruk voor ondernemers en de samenwerking met de gemeente Barneveld.

“Dit zijn thema's die ook ons bedrijf raken. Hoe mooi is het dan als je daar zelf invloed op kan uitoefenen, al zit ik er in deze rol natuurlijk om de belangen van alle Barneveldse bedrijven te behartigen. Hoe meer signalen we krijgen van ondernemers, hoe beter we dat kunnen doen en zo kunnen we een bijdrage leveren aan een goed ondernemersklimaat”, vertelt Schut.

Ook Rik van der Woerd, eigenaar van glazenwassersbedrijf Rix Dienstverlening en initiatiefnemer van de Glazenwassersapp, stak eind vorig jaar zijn vinger op. Hij gaat samenwerken met BIK-bestuurslid Gijs Eikelenboom (portefeuille Barneveld werkt samen). Deze portefeuille gaat vooral over samenwerking in de regio met overheden, andere ondernemers en onderwijs.

“Ik vind het belangrijk om een actieve bijdrage te leveren aan clubs of verenigingen waar ik lid van ben. Dit zag ik als een mooie kans. Deze eerste periode verdiep ik me vooral in de thema's waar de BIK zich mee bezighoudt, maar mijn doel is om straks concreet aan de slag te gaan. Ik doe dit niet om alleen te vergaderen.”

De BIK en de JOS zoeken voor een aantal portefeuilles nog jonge ondernemers die willen meedenken. Schut: “Door samen met andere ondernemers te werken aan de toekomst van Barneveld, vergroot je op een leuke manier je netwerk. Het is een leuke pioniersrol waarbij nog niet alles vast staat en je in overleg kunt bepalen hoe je een bijdrage wilt leveren.”

www.josbarneveld.nl

Volop activiteiten in het nieuwe jaar
Netwerken, borrelen, kennis delen, samen inspiratie opdoen; dat is waar de JOS voor een belangrijk deel om draait. Hopelijk kan dat in 2021 weer in real life.  Met een goedgevulde agenda sorteren we daar alvast op voor. Uiteraard houden we de coronamaatregelen in de gaten en passen we waar nodig het programma aan.