BARNEVELD - De jaarlijkse slotavond van Business Club SDV Barneveld vindt dit jaar voor de eerste keer plaats in het Schaffelaartheater. Naast een feestelijk buffet staat er een bijzondere spreker op het programma: de 33-jarige Joseph Oubelkas die 4,5 jaar onschuldig vastzat in de meest beruchte Marokkaanse gevangenis.

Joseph Oubelkas schreef het boek ‘400 brieven van mijn moeder’. Sinds de verschijning van boek in 2011 geeft hij lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Het boek vertelt het waargebeurde verhaal van Oubelkas (1980) die op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf in Marokko. Tijdens het harde leven in verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.

De avond is niet alleen bedoeld voor leden, maar voor álle ondernemers in Barneveld en omstreken, vertelt voorzitter Herman Zondag. Er zijn 500 kaarten beschikbaar, waarvan de helft al is afgenomen door de leden zelf. Ook andere businessclubs kunnen kaarten reserveren. Het buffet voor leden en hun partner op 18 juni is van 17.30 tot 19.30 uur. Om 20.00 uur gaat de zaal open voor de andere ondernemers. De entree is gratis. Bezoekers wordt wel gevraagd om het boek van Joseph Oubelkas af te nemen voor 20 euro.

Business Club SDV Barneveld heeft als visie om de ondernemers in Barneveld en omstreken met elkaar te verbinden. Door deze verbindingen versterken bedrijven elkaar en creëren ondernemers een fantastisch maatschappelijk veld voor de gemeenschap van Barneveld. Als mensen delen, ontstaat er een vermenigvuldigingsfactor. Of het nu om een kleine of een grote organisatie gaat.

sdvbc.nl/business-club