BARNEVELD – Op woensdag 28 en donderdag 29 augustus kan zakelijk Barneveld weer ‘preuven’ van al het lekkers van de regio. Dit jaar wordt Hét Preuvenement namelijk voor de vijfde keer op rij georganiseerd. 

Dat maakt Gert Ansink bekend namens het bestuur van Hét Preuvenement. Het foodfestival van Barneveld werd vijf jaar geleden voor het eerst georganiseerd voor Kasteel de Schaffelaar. Vanwege gebrek aan capaciteit werd het event een jaar later verhuisd naar het Theaterplein. Daar werden de afgelopen drie edities gehouden. Dit jaar viert Hét Preuvenement het eerste lustrum. Zoals gebruikelijk staat de woensdagavond in het teken van netwerken. En wordt ondernemend Barneveld uitgenodigd om een vorkje mee te prikken.

Nieuwe deelnemers dit jaar zijn Restaurant de Mandemaaker uit Spakenburg, Catering met Passie uit Barneveld en IJsboerderij de Oude Deel uit Voorthuizen. Zij strijden samen met de andere deelnemende restaurants en foodspeciaalzaken om de felbegeerde PreufAward, die op de eerste avond van Hét Preuvenement wordt uitgereikt. Vorig jaar ging de prijs naar Asian Bistro Rose Garden. Wie de award dit jaar wint wordt bepaald door de vakjury, die deelnemers onder meer beoordeelt op de kwaliteit en uitstraling van de gerechten.

Kaarten voor Hét Preuvenement zijn verkrijgbaar via Business in Barneveld. Mail je naam en contactgegevens naar info@businessinbarneveld.nl. De tickets worden vervolgens per e-mail verstuurd.

www. hetpreuvenement.nl