BARNEVELD - De Midden Nederland Hallen neemt het initiatief om heel Barneveld deze winter schaatsplezier te bezorgen. Met steun van andere lokale bedrijven wordt een tijdelijke ijsbaan aangelegd in de evenementenhal. Rond die ijsbaan vindt op woensdagavond 16 december een kerstpakkettenparade plaats.

De kerstpakkettenparade is bedoeld voor werknemers van bedrijven uit Barneveld en omgeving. Zij kunnen bij een groot aantal kraampjes zelf hun kerstpakket samenstellen. Er is keuze uit onder meer wijn, kaas, chocolade en beautyproducten. Aan de kerstpakkettenparade werken tal van regionale ondernemers mee. Bedrijven die met hun medewerkers naar de kerstpakkettenparade komen, bepalen zelf vooraf het beschikbare budget voor het kerstpakket. Werknemers krijgen aan de hand van het budget munten waarmee ze hun cadeaus kunnen afrekenen. Het is ook mogelijk om de munten te doneren aan een goed doel. Meer informatie is verkrijgbaar via info@ijsbaanmiddennederland.nl.

Medewerkers kunnen daarna hun schaatsen aantrekken en het ijs op stappen. Met een ijsvloer van maar liefst 750 m2 ligt er in de evenementenhal straks één van de grootste tijdelijke ijsbanen van Nederland. Rond de baan bevindt zich bovendien een groot winterterras met sfeervolle zitjes, kerstbomen en gezellige verlichting. Met de realisatie van de ijsbaan wil de Midden Nederland Hallen iets terugdoen voor de Barneveldse samenleving. De organisatie gaat de komende tijd op zoek naar sponsoren.