BARNEVELD - Van sandwichpanelen tot isolatiemateriaal en van golfplaten tot bevestigingsmateriaal, afdichtingen en zetwerk; bij Kuras verkopen ze alles wat je nodig hebt voor het maken of vervangen van daken, wanden en gevels. Vanuit een nieuw pand op Harselaar-Zuid wil ondernemer Erik Kok nu heel Nederland veroveren.

Wie regelmatig over de snelweg rijdt in Nederland, ziet dat er volop gebouwd wordt. Grote warehouses, uitgestrekte bedrijfshallen en distributiecentra; jaarlijks gaat het om honderdduizenden vierkante meters aan nieuwe bedrijvigheid. Regionale staalbouwers en montagebedrijven die deze panden realiseren? Die shoppen wekelijks bij Kuras in Barneveld. Ook stallenbouwers, asbestsaneerders, chaletbouwers en zzp’ers zijn klant bij de Barneveldse groothandel in dak-, wand- en gevelmaterialen.

“Het ene moment leveren we 35.000 vierkante meter aan sandwichpanelen, even later komt een montagemedewerker alleen een doosje met golfplaatschroeven ophalen. Onze kracht is dat we een grote voorraad aanhouden en beschikken over eigen transport. Daardoor kunnen we bijna altijd binnen 1 of 2 werkdagen leveren”, vertelt Erik Kok.

5.000 m2 groeiruimte
Hij is oprichter en eigenaar van Kuras, dat in augustus 2020 verhuisde naar Barneveld. “Een aantal jaar geleden vroeg ik me af: wat wil ik nog? Kuras draaide goed, maar op bedrijventerrein Puurveen in Kootwijkerbroek konden we niet meer verder groeien. Ik geloof dat stilstand achteruitgang is, dat je er een beetje laks van wordt. Bovendien houd ik wel van beweging en uitdaging. Daarom heb ik besloten om de stap te zetten en een nieuw pand te bouwen.”

Dat pand staat aan de Deventerweg op industrieterrein Harselaar-Zuid. Met 5.000 m2 aan magazijn, kantoren en showroom heeft Kuras er weer alle ruimte voor nieuwe ambities. En die heeft Kok genoeg. “We willen de komende jaren toegroeien naar een landelijke dekking. Het doel is om straks het Coolblue voor de beplatingswereld te zijn. Met een compleet aanbod en de beste service in de markt.”

Onafhankelijk productadvies
Eerst maar eens dat aanbod. Als groothandel neemt Kuras een onafhankelijke middenpositie in de markt in. Het Barneveldse bedrijf levert bijvoorbeeld sandwichpanelen van Kingspan, SAB en REX, vezelcement golfplaten van Eternit en SVK en kunststofgolfplaten van Ritini en isolatiemateriaal van Rockwool, Ursa en Recticel. “Doordat we zelf niet fabriceren, kunnen we klanten optimaal adviseren over het product dat het beste past bij hun project. Voor een dakrenovatie is het bijvoorbeeld prettiger om te werken met een wat flexibeler paneel, terwijl voor nieuwbouw een stugger paneel fijner is”, zegt Kok.

Denk mee met de klant. Dat is waar Kok dan ook steeds op hamert in zijn team. “Als we hier via ons online portaal een order krijgen waar we over twijfelen, dan pakken we de telefoon. Klopt dit wel, kan je niet beter dit of dat type materiaal bestellen? Ik heb liever dat we dan iets extra tijd kwijt zijn en misschien zelf wat minder verdienen, maar dat een klant in ieder geval tevreden is.”

Dat team van Kuras bestaat inmiddels uit 15 medewerkers, waaronder dus een flink aantal adviseurs. Zij denken dagelijks via telefoon, mail, chat en app mee met klanten over de meest uitlopende dak-, wand- en gevelvragen. “Een belangrijke kracht van Kuras is dat we vergaande productkennis hebben. Daar investeren we ook in. Al onze adviseurs hebben bovendien een specialisme, waardoor we klanten nog beter kunnen helpen.”

Eigen zaagstraat
Om klanten verder te ontzorgen heeft Kuras tegenwoordig ook een eigen, moderne zaagstraat. Daarmee kunnen dak-, wand- en gevelpanelen op maat gemaakt worden. “Nu gebeurt dat vaak nog op de bouwplaats zelf. Door dat zaagwerk over te nemen is de kans op fouten kleiner en besparen we onze klanten veel tijd”, vertelt Kok.

Dat is onder andere belangrijk voor hallen- en stallenbouwers, die elke dag in razend tempo daken vervangen of plaatsen. Vooral als het gaat om renovatie is elke mogelijke tijdswinst belangrijk, want agrariërs hebben niet graag hun stal open liggen. Datzelfde geldt voor ondernemers met industriële bedrijfsprocessen, die tijdens de renovatie gewoon door moeten gaan.

Kuras ondersteunt haar klanten in die race tegen de klok door op tijd en compleet uit te leveren. En mis je wat? Dan is er dankzij de ruime voorraad en de eigen transportmiddelen van Kuras vaak last minute nog wel wat te regelen. Daar komt ook een stukje handelsinstinct om de hoek kijken. Door een schaarste aan grondstoffen is er bijvoorbeeld op dit moment lastig aan PIR Isolatie te komen. “Ik zag dat aankomen en heb toen uit voorzorg extra voorraad aangelegd”, vertelt Kok. “Daar profiteren we nu van. Aannemers komen uit heel Nederland hiernaartoe om toch door te kunnen bouwen.”

Ontzorgen
Dat ondernemerschap zat er al vroeg in bij Kok, die zijn loopbaan begon bij Van de Pol Bouwen & Wonen in Kootwijkerbroek. “Ik ben daar gewoon onderaan de ladder begonnen, maar heb altijd gezegd: op mijn 35e wil ik ondernemer zijn. Bouwen aan mijn eigen dromen en ideeën. Dat vind ik nog altijd het mooiste wat er is. Ik geniet er vooral van om de juiste mensen bij elkaar te brengen en op de juiste plek te zetten. Het succes van Kuras is vooral het succes van ons team, waarin iedereen een belangrijke rol speelt. Daar ben ik opzettend trots op!”

Webshop voor particuliere klant
Kuras bedient sinds vorig jaar ook woningeigenaren en andere particuliere klanten. Die kunnen via de webshop bijvoorbeeld een doe-het-zelf-kit bestellen voor het verwijderen van kleine hoeveelheden asbest. Ook isolatiemateriaal of dakbedekking vindt volop zijn weg vanuit Barneveld naar consumenten in heel Nederland. Later dit jaar wil Kuras in haar pand ook nog een showroom inrichten, waar zowel particuliere als zakelijke klanten terechtkunnen om producten te bekijken.

wwwkuras.nl