BARNEVELD - De Barneveldse Nauta Group was een van de eerste bedrijven die zich als vriend aansloot bij Barneveld Tomorrow. Een vruchtbare samenwerking, want indsdien is het nodige jonge talent de drempel overgestapt van deze specialist in beveiligingsproducten.

Zo doen er bij Nauta momenteel twee studenten werkervaring op die hr-manager Els Nauta via Barneveld Tomorrow heeft leren kennen. “We krijgen op regelmatige basis cv’s binnen van jonge mensen die werkervaring willen opdoen. En daar zitten niet zelden leuke mensen bij die wij een interessante bijbaan, stageplek of tijdelijke baan kunnen bieden.”

Succesvolle matches
De praktijk wijst uit dat Barneveld Tomorrow een makkelijke en laagdrempelige manier biedt om met elkaar in contact te komen. Bij Nauta zijn er inmiddels dan ook heel wat succesvolle matches gemaakt. Zeker universitaire studenten zijn gebaat bij deze samenwerking tussen Barneveld Tomorrow en het lokale bedrijfsleven, heeft Els gemerkt. “Hun studie is voornamelijk theoretisch, terwijl leren in de praktijk natuurlijk minstens zo belangrijk is. Die kans kunnen wij hen bieden, want met veel verschillende afdelingen en werkplekken is onze onderneming daar bij uitstek geschikt voor.”

Momenteel richt een student marketing zich een paar maanden op de online marketing van Nauta, om daarna een paar maanden op reis te gaan. En er werkt een student Bedrijfseconomie naast zijn studie aan dashboards voor de afdeling Finance & BI (Business Information). “Bovendien heb ik net contact gelegd met iemand die naast haar studie aan de Landbouwuniversiteit ervaring op wil doen in het bedrijfsleven. Ik probeer altijd op korte termijn een oriënterend gesprek in te plannen, zodat we elkaar leren kennen en kunnen inventariseren wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Wisselwerking
De samenwerking met jonge, ambitieuze mensen levert een mooie wisselwerking op, vindt Els. “Ze doen een schat aan ervaring op in een ambitieuze werkomgeving. Op onze beurt krijgen wij jonge mensen op de werkvloer die frisse ideeën en actuele vakkennis meebrengen.”

www.barneveldtomorrow.nl

Op de foto: Hannah Heimgartner en Jurrian van Geresteijn zijn beiden recent via Barneveld Tomorrow bij Nauta Group aan het werk gegaan. In het midden Els Nauta, hr-manager.