BARNEVELD - Met een feestelijk evenement voor relaties, medewerkers en familie heeft Leertouwer haar bedrijfspand op De Briellaerd 'heropend'. Het pand is in de afgelopen maanden verder verduurzaamd en volledig gerestyled.

Een nieuwe look voor de entree, gemoderniseerde kantoorruimtes, een kantine die transformeerde in een sfeervolle ontmoetingsplek, met grote historische wandprints. Meer zitjes en informele plekken om te werken. Spreekkamers met CO2-gestuurde luchtbehandeling en biodynamische verlichting. Elk hoekje van het pand onderging een metamorfose.

De heropening viel samen met twee jubilea. 25 jaar geleden was Leertouwer één van de eerste bedrijven die zich op bedrijventerrein De Briellaerd vestigde. En dit jaar is het 95 jaar geleden dat Hennie Leertouwer begon met het aanleggen van licht-, kracht- en schelinstallaties.

In zijn speech nam directeur René van der Boon klanten en zakelijke relaties mee op een korte tijdreis, langs de mijlpalen van Leertouwer. En ook burgemeester Jacco van der Tak had mooie woorden voor het jubilerende familiebedrijf, dat met meer dan 170 medewerkers inmiddels behoort tot de grotere technische dienstverleners in de regio.

Naast het traditionele elektrotechnische installatiewerk, is Leertouwer inmiddels ook actief in onder meer beveiliging en toegangscontrole, industriële automatisering en smart building management. Ook worden er vanaf De Briellaerd slimme oplossingen bedacht voor bedrijven die aanlopen tegen netcongestie. Als systeemintegrator is Leertouwer daarbij gespecialiseerd in het verbinden van het groeiende aantal technische installaties en systemen in gebouwen.