BARNEVELD – Barneveldse ondernemers slaan de handen ineen om op een constructieve manier en met een gezamenlijke stem mee te praten over de stikstofcrisis. Een nieuw, online platform van de stichting Visie MKB moet daarin een belangrijke rol gaan spelen.

Na de grote ophef over het inmiddels befaamde stikstofkaartje organiseerde de stichting begin juli in no-time een massaal bezochte bijeenkomst in de Midden Nederland Hallen. Zo'n 1.000 ondernemers en andere belangstellenden uit de regio luisterden naar bijdragen van onder meer Peter Drenth (gedeputeerde provincie Gelderland), Caroline van der Plas (BBB) en Geesje Rotgers (stichting AgriFacts). Via een app konden ze vragen of opmerkingen insturen en zo meepraten.

Vervolg
Die bijeenkomst krijgt nu dus een vervolg. De stichting Visie MKB heeft als doel om ‘de kracht en kennis van ondernemers te bundelen en zodoende op een constructieve manier een gezamenlijke stem te vormen inzake maatschappelijke problemen zoals – maar niet beperkt tot – het stikstofdossier’.

Eerste stap is de lancering van een online platform. Ondernemers kunnen daar ideeën, oplossingen en kennis met elkaar delen over het stikstofdossier, publicaties en onderzoeken bekijken, online hun mening vormen of geven en contact leggen met andere ondernemers. Bedrijven krijgen toegang tot het platform als ze een betaald lidmaatschap bij de stichting afsluiten. Op de planning staat ook een tweede evenement. Dat moet dit najaar plaatsvinden.

Primeur
Initiatiefnemers van de stichting Visie MKB zijn Bosch Beton (Barneveld), Middendorp Montage (Kootwijkerbroek), Hardeman Van Harten (Lunteren) en Bincx (Kootwijkerbroek). Ze behoren tot een grote groep regionale bedrijven die nauw verwant zijn met de agrarische sector. Voor zover bekend is het voor het eerst in Nederland dat zulk soort aanverwante bedrijven zich verenigen om hun stem te laten horen in het stikstofdossier.

www.visiemkb.nl