BARNEVELD - De lokale cadeaukaart blijkt ook een mooi geschenk voor Barneveldse winkeliers. Ondanks de lockdown is al voor ruim 81.000 euro aan cadeaukaarten gekocht en voor meer dan 15.000 euro besteed.

De lokale cadeaukaart is verkrijgbaar bij negen winkeliers in Barneveld, Voorthuizen en Kootwijkerbroek en te besteden bij ruim 100 winkeliers en ondernemers. Een overzicht van deelnemende bedrijven en verkooppunten is te vinden op www.cadeaukaartbarneveld.nl.

Stimuleren van lokale bestedingen
De lokale cadeaukaart is een initiatief van de gemeente Barneveld en de samenwerkende middenstands- en ondernemersverenigingen in Barneveld en Voorthuizen. De cadeaukaart werd eind vorig jaar geïntroduceerd  om plaatselijke winkeliers en ondernemers een steuntje in de rug te geven. De kaart maakt het makkelijker om ook voor bijvoorbeeld verjaardagen of andere feestjes een lokaal cadeau te geven en geeft zo een impuls aan de lokale bestedingen.

Toeristen en vakantiegangers
De gemeente Barneveld denkt samen met de winkeliers- en ondernemersverenigingen én met de toeristische sector – na om een belevingskaart te ontwikkelen die niet alleen leuk is voor inwoners, maar ook voor onze vakantiegangers en toeristen. “We hopen daar snel meer duidelijkheid over te kunnen geven.”