Bij groei denken bedrijven steeds vaker landelijk of zelfs internationaal. Maar vergeet ook jouw lokale marketing niet. Met deze 5 stappen laat je niks meer heel van jouw lokale concurrentie.

1. Zoek de publiciteit met PR
Wat voor jou een ABC’tje is, kan voor de buitenwereld nieuwswaardig of zelfs baanbrekend zijn. Vind de nieuwswaarde binnen jouw bedrijf en laat zien waar je mee bezig bent. Zoek vervolgens de samenwerking met lokale nieuwsbladen en instanties.

2. Lokale landingspagina’s
Ook jouw potentiële klant gebruikt Google voor lokale zoekopdrachten. Zorg dat je een zoekwoordenonderzoek hebt uitgevoerd en dat daarin zéker ‘dienst + plaats’ wordt meegenomen. Over het algemeen zit hier weinig concurrentie op en is het eenvoudig om te scoren in Google. Schrijf unieke (landings)pagina’s om instappunten voor de zoeker te creëren.

3. Google Ads
Landingspagina’s klaar? Adverteren maar! In welke business je ook zit: een lokale campagne (in een straal van bijvoorbeeld 20 kilometer) doet wonderen. Voorkom dat potentiële klanten bij je concurrent uitkomen in plaats van bij jou. Opnieuw: weinig concurrentie (= lagere kosten), maar grote potentie.

4. Google Mijn Bedrijf
Ken je die vertoningen in Google met een landkaart, contactgegevens en telefoonnummer erbij? Die zijn hartstikke gratis én supersimpel te verkrijgen. Maak een Google Mijn Bedrijf-pagina aan en stoot je concurrentie van deze troon. Google toont dit overzicht vrijwel altijd bij lokale zoekopdrachten.

5. Koppen kijken op social media
Wat is er leuker dan (bekende) koppen kijken? Zorg ook op social media voor herkenning door lokaal aanwezig te zijn. Toon het gezicht achter jouw bedrijf, ga de interactie aan en zorg voor zichtbaarheid op onder andere Facebook en Instagram. Het is één van de dingen die ons bedrijf groot heeft gemaakt.

Jason Wu (06 - 17 90 64 08) is eigenaar van NeoSEM, een online marketingbureau uit Barneveld. Wij zijn Premier Google Partner en winnaar van de Dutch Search Awards 2018, een eervolle onderscheiding voor marketingbureaus.

www.neosem.nl