Ook al heb je honderden medewerkers in dienst, als een groot deel ervan niet vitaal is, wordt het gewenste werk niet geleverd. Vitale medewerkers zitten niet alleen lekker in hun vel, ze hebben ook voldoende energie voor hun werk en leveren daardoor goed werk. De vitaliteit van je medewerkers is dus erg belangrijk.

Niet gek dus dat wij er alles aan doen om onze medewerkers een handje te helpen.

Zorg voor gezond eten
Gezonde voeding is een belangrijke brandstof voor ieder mens en zo ook voor jouw medewerkers. Wanneer je de verkeerde brandstof, ongezond eten, in de motor gooit gaat het werk natuurlijk langzamer. Gezond eten zorgt juist voor meer energie. Daarom bieden wij onze medewerkers elke werkdag een gezonde lunch aan. Salades, zelfgemaakte smoothies en vele verschillende gezonde broodjes.

Zet aan tot beweging
Met alleen gezond eten ben je er natuurlijk nog niet. Stimuleer daarom ook een gezonde leefstijl door je medewerkers aan te zetten tot beweging. Organiseer eens zelf een sportactiviteit, zoals een padelwedstrijd. Of geef je op voor een bedrijfshockeytoernooi of een lokale hardloopwedstrijd!

Sta op
Veel medewerkers zitten de hele dag achter hun bureau. Dit verhoogt niet alleen het risico op hart- en vaatziekten, maar ook op diabetes. Het is dus goed om eens in de zoveel tijd te gaan staan. Dit kan je doen door je medewerkers aan te raden om eens in de zoveel tijd een stukje te gaan lopen, maar je kan dit ook stimuleren door zit-sta-bureaus aan te schaffen. Creëer zo gemakkelijk een ergonomische werkplek.

Creëer ruimte voor vroege vogels en uitslapers
De één wordt het liefst om 6 uur wakker, terwijl de ander graag blijft liggen tot 8 uur. Je natuurlijke wekker pas je niet gemakkelijk aan, waardoor we het aanraden om de starttijden van medewerkers flexibel te houden. Noem natuurlijk wel een eindtijd, je wil namelijk niet dat de laatste medewerker pas om 11 uur begint.

Jason Wu (06 - 1790 6408) is online marketing consultant bij NeoSEM. Dageljks helpt hij ondernemers meer uit hun webshop of site te halen.

www.neosem.nl