BARNEVELD - Hun werk is te zien in kantoren, tandartspraktijken, ziekenhuizen, scholen, hotels en talloze andere bedrijven en particulieren.

Het 22-koppige team van Dokter Interieurbouw B.V. doet dagelijks waar het in uitblinkt: mooi meubilair maken waar de klant decennialang plezier van heeft.

Dat varieert van het maken van een enkele vergadertafel tot het inrichten met maatwerk interieur voor meerdere verdiepingen in een bedrijfspand, school of woonhuis. Dichtbij huis werden bijvoorbeeld De Hebberd en Kinderhospice Binnenveld onder handen genomen, maar de klantenkring strekt zich uit tot ver buiten de gemeentegrenzen, vertelt technisch directeur Hilbrand Meerveld. “In veel gevallen wordt ons echte Barneveldse bedrijf ingeschakeld door een architectenbureau of projectinrichter. Zij komen bij ons met een ontwerp, waar wij vervolgens na intensief overleg mee aan de slag gaan in onze werkplaats.”

De materialen worden in de modern uitgeruste werkplaats verwerkt tot het eindresultaat. Glas, metaal en het spuiten van meubels wordt in samenwerking met veelal lokale partijen gedaan. Samenwerken is wat Hilbrand betreft altijd de sleutel tot succes.

Door de jaren heen heeft het team van Dokter Interieurbouw een schat aan kennis en ervaring opgedaan, vertelt Hilbrand, en dat is precies de reden waarom opdrachtgevers graag met hen samenwerken. “Over elk ontwerp wordt door ons actief meegedacht. Wij doen in onze dagelijkse projecten natuurlijk ontzettend veel kennis op over uiteenlopende materialen. We hebben een schat aan technische en praktische ervaring in de verschillende niveaus van het verwerken en toepassen ervan. Deze knowhow delen we graag met onze opdrachtgevers en met elkaar verwerken we het ontwerp tot in detail in onze technische software. Samen brengen we elk project tot het eindresultaat waar iedereen blij mee is én dat past binnen het gestelde budget en planning.”

De kennis aan de ‘voorkant’ wordt gecombineerd met een team van meubelmakers en monteurs dat flexibel, proactief en keurig werk aflevert. “Onderschat niet hoezeer dat wordt gewaardeerd door opdrachtgevers. We komen op een plek waar alles net nieuw is, er moet dus netjes gewerkt worden. Het gaat om de totaalbeleving van onze klant. Daar zijn wij goed in, al meer dan 25 jaar!’

www.dokterib.nl