BARNEVELD - Eten in De Librije is al een beleving op zich, maar dankzij Marc de Graaf tuinen krijgt een diner in het Zwolse driesterrenrestaurant nu een extra bijzonder tintje. Het Barneveldse hoveniersbedrijf verzorgde namelijk de natuurlijke aankleding van de overkapte binnentuin waar het restaurant sinds begin dit jaar gevestigd is.

,,Chef-kok Jonnie Boer wilde de natuur naar binnen halen. In het restaurant staan nu onder meer een knotwilg en met mos bekleedde bakken met zijn favoriete Rembrandt-druif, en we hebben de dakconstructie laten begroeien met prachtig bloeiende Toscaanse jasmijn. De opdracht kwam via PVL Bouwadvies uit Ede, het bureau van onder meer een Barneveldse ondernemer. Via hem hebben allerlei lokale bedrijven aan de verbouwing in Zwolle meegewerkt. Dat was mooi aan dit project; de bouwvakkers hielpen ons met de wilg en wij hielpen met de steiger. Lokale ondernemers onder elkaar.”

marcdegraaftuinen.nl