BARNEVELD – Hoe vind je slimme en ambitieuze nieuwe werknemers met ook nog eens de juiste mentaliteit? Barneveld Tomorrow groeit steeds verder in haar rol om succesvolle matches te realiseren tussen ondernemers en studenten.

De schaarste op de arbeidsmarkt is te voelen bij bijna ieder bedrijf. Dat maakt een organisatie als Barneveld Tomorrow waardevoller dan ooit. En het verklaart de groeiende belangstelling van ondernemers om in contact te komen met de starters en studenten die bij Barneveld Tomorrow zijn aangesloten.

Online matchingsplatform
Barneveld Tomorrow werkt volgens een online matchingsplatform, waar studenten en werkgevers behalve de feitelijke kennis en kunde ook kunnen aangeven welke kernwaarden voor hen belangrijk zijn. “Denk aan duurzaamheid, prestatie-/productiegerichtheid, een informele werksfeer, innovatiedrang, inspirerende werkplek of collegialiteit”, aldus Heleen Kleijer. “Door punten toe te kennen aan deze pakweg twintig kernwaarden wordt duidelijk wat een bedrijf kenmerkt en welke voorkeuren een student of starter heeft en dús goed zou passen bij een potentiële wergever.”

Veel jongeren kiezen ervoor om na het behalen van hun diploma Barneveld te verlaten en hun heil te zoeken in de grote stad. “Terwijl deze regio ontzettend veel kansen biedt. De cijfers spreken voor zich: met 6,5 duizend bedrijven en meer dan 35 duizend banen is Barneveld één van de meest ondernemende gemeentes van Nederland. En van die 35 duizend banen zijn er tienduizend geschikt voor hoogopgeleiden.”

Succesvolle tool

Dagelijks ontvangt Barneveld Tomorrow verzoeken voor banen, stages en afstudeerprojecten. De online matchingplatform blijkt een goede tool om succesvolle matches te maken: voor negentig procent van de studenten die zich bij Barneveld Tomorrow aanmelden wordt een bedrijf gevonden. Ook helpt Barneveld Tomorrow bij het starten van een eigen onderneming. Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden en lid worden. De kosten zijn 350 euro per jaar.

www.barneveldtomorrow.nl/talent-matching