BARNEVELD – Wil je een nieuwe generatie hoogopgeleide jongeren aan je bedrijf binden? Dan is het handig om ze al tijdens hun studieperiode ‘in huis’ te halen. Barneveld Tomorrow ondersteunt Barneveldse bedrijven daarbij.

Dat deed het in mei onder meer tijdens een bedrijvenmarkt van de studentenverenigingen van de Wageningen University & Research (WUR). Ook was Barneveld Tomorrow in april vertegenwoordigd op de online stagemarkt van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar meer dan 31.000 hbo’ers studeren. Barneveld Tomorrow promootte op de stagemarkt het Barneveldse bedrijfsleven en bracht specifiek stage- en afstudeerkansen onder de aandacht bij bedrijven die vriend of partner zijn van Barneveld Tomorrow .

“We hebben veel studenten kunnen vertellen over de innovatieve en mooie bedrijven die Barneveld kent. Dat hier zoveel wereldspelers zitten? Dat weten de meeste studenten niet”, vertelt Joop van Veelen, managing connector van Barneveld Tomorrow. “Inmiddels zijn er al veel concrete stageaanvragen binnen. Zo helpen we Barneveldse bedrijven met het vinden en binden van high potentials.”

Exclusief vacatures plaatsen
Vrienden en partners van Barneveld Tomorrow kunnen exclusief hun stageopdrachten en afstudeeropdrachten doorgeven aan de Barneveldse stichting. Barneveld Tomorrow brengt die dan onder de aandacht van haar uitgebreide netwerk dat inmiddels duizenden studenten en hoogopgeleide starters telt. “Het mes snijdt aan twee kanten. Bedrijven zijn zelf veel minder tijd kwijt aan het binnenhalen van talent. Omgekeerd merken we dat het voor studenten prettig is dat ze één ‘loket’ hebben waar ze kunnen aangeven dat ze een werk-, stage-, afstudeerplek of bijbaan bij een innovatief bedrijf in de regio Barneveld zoeken. Het slagingspercentage ligt erg hoog, inmiddels zijn er al meer dan 100 studenten bij Barnevelde bedrijven aan de slag gegaan.”

www.barneveldtomorrow.nl