Je bent ooit samen een bedrijf begonnen. Je ging er samen vol voor, maar nu loopt het al even niet meer lekker tussen jou en je compagnon. Herkenbaar? 

Helaas groeien aandeelhouders in het mkb regelmatig uit elkaar. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Na verloop van tijd constateer je alleen: onze agenda’s en belangen lopen niet langer parallel.

Oorzaak van conflicten
De inbreng is niet meer gelijkwaardig. De ene aandeelhouder voegt meer waarde toe aan het bedrijf dan de ander, terwijl je wel op 50/50 basis bent ingestapt.
Er is een verschil in visie, bijvoorbeeld over de strategie van het bedrijf of de noodzaak om te investeren.
Partners van de aandeelhouders gaan zich bemoeien met de bedrijfsvoering. Of een zoon of dochter komt in het bedrijf werken, maar presteert niet volgens verwachting.

Wat kan je preventief doen?
Je kunt veel conflicten voorkomen door met elkaar te blijven praten. Ruim daar structureel tijd voor in, bijvoorbeeld elke week een uur of elke maand een ochtend. Bespreek vooral de samenwerking (hoe zit je erin, ga je nog met plezier naar je werk) en de gedeelde visie (zitten we nog op één lijn qua aanpak, overtuiging en toekomstperspectief).

Externe gespreksleider helpt
Als je dat lastig vindt, schakel dan een externe gespreksleider in. Als business mediator én ondernemer kan ik die rol voor je invullen. Het helpt daarbij dat ik zelf ook een bedrijf leidt en een compagnon heb. Ik begrijp met welke dynamiek je te maken hebt en kan snel en effectief het gesprek sturen naar thema’s die van wezenlijk belang zijn.

Niet meer on speaking terms?
Dan biedt een mediationtraject uitkomst. Het voordeel van zo’n traject is dat je regie houdt op de uitkomst, in tegenstelling tot bij een juridisch gevecht. Bovendien kijkt een rechter alleen of de wet is overtreden, niet of je je ook netjes hebt gedragen tegenover elkaar. Wacht niet te lang met mediation. Je personeel merkt het namelijk direct als er (onuitgesproken) tegenstellingen zijn tussen compagnons. Je kunt hierdoor belangrijke werknemers verliezen. Ook gaan conflicten vaak ten koste van de omzet en winst.

Ad Jonker is een ondernemende registeraccountant en geregistreerd mediator. Hij is gespecialiseerd in fusies, overnames en bemiddeling bij zakelijke conflicten.

www.fuziesenruzies.nl
www.jonkerfieret.nl