BARNEVELD - De Barneveldse economie zit weer in de lift. Het aantal bedrijven binnen de gemeentegrenzen is vorig jaar met 3,4 procent gegroeid tot 5.700. Ook het aantal banen nam met 1,3 procent toe tot 31.110. Verder daalde de werkeloosheids licht. 

Dat blijkt uit de Provinciale Werkgelegenheidenquête Gelderland 2015. Barneveld lijkt daarmee te profiteren van het aantrekken van de nationale en internationale economie. De gemeente Barneveld wijst ook op de recente realisering van nieuwe bedrijventerreinen als katalysator voor groei.

Wethouder Gerard van den Hengel (economische zaken) is blij met de cijfers. ,,De gemeente Barneveld is een prima plek om een bedrijf te vestigen. Centraal gelegen en prima bereikbaar via A1 en A30 en het openbaar vervoer. De komende tijd zet de gemeente in op de realisering van nieuwe bedrijventerreinen en een voortzetting van de samenwerking met ondernemend Barneveld. Daarbij zetten wij met name in – samen met het onderwijs – op een goede aansluiting tussen de competities van (toekomstige) werknemers en de behoefte van ondernemers.”

De meeste nieuwe bedrijven vestigden zich in de gezondheidszorg (+ 6,0%), de industrie (+ 4,9%) en de bouwnijverheid. De meeste nieuwe banen ontstonden bij financiële instellingen (+ 11%), bouwgerelateerde bedrijven (+ 7,9%); en zakelijke dienstverleners (+ 6,2%).