KOOTWIJKERBROEK – De Cadeaukaart Barneveld is qua verkoopcijfers een groot succes. Toch houdt het aantal ondernemingen waar je de kaart kan besteden in Kootwijkerbroek te wensen over, vindt Gert-Jan van Grootheest van De Boekenkamer. Een gemiste kans, zeker richting het einde van het jaar.

Hij is een enthousiast ambassadeur van de Cadeaukaart Barneveld, vertelt Gert-Jan. “En met mij ook de klant, want ik krijg werkelijk elke dag wel iemand in de winkel voor een cadeaukaart. Particulieren, maar zeker ook bedrijven en ondernemers. Zo hebben we er vorig jaar veel verkocht aan bedrijven en ondernemers, met name als eindejaarsgeschenk voor relaties of voor in het kerstpakket van de medewerkers. Maar als ik zie hoeveel kaarten we verkopen, dan zijn er gewoon veel meer acceptanten nodig. Zeker in Kootwijkerbroek, want van de 150 acceptanten van de cadeaukaart zitten er maar vijf hier in het dorp."

De Cadeaukaart Barneveld heeft als doel om de lokale economie te stimuleren. Iets wat erg leeft onder zowel de consument als bedrijven. Gert-Jan: “Ik hoor regelmatig van klanten dat ze speciaal naar De Boekenkamer komen voor bijvoorbeeld speelgoed, juist omdat ze een lokale ondernemer het meer gunnen dan een grote speelgoedketen. Diezelfde gunningsfactor verklaart het succes van de cadeaukaart.”

Het saldo op de cadeaukaart kan twee jaar lang – geheel of in delen – worden uitgegeven bij één van de aangesloten deelnemers. Zij betalen hiervoor op hun beurt een klein jaarlijks bedrag ter ondersteuning van de cadeaukaart. “

In ruil hiervoor wordt je bedrijf of winkel gepromoot via de diverse kanalen van de Cadeaukaart Barneveld en krijg je natuurlijk extra aanloop”, vertelt Gert-Jan. “Voor de Kootwijkerbroekse ondernemer is het accepteren van de kaart extra interessant, omdat zij vrijwel allemaal OVK-lid zijn. Als OVK-lid krijg je namelijk korting op het abonnement. Maar ook andere bedrijven, zoals dienstverleners en horeca, zouden perfecte kandidaten zijn voor de kaart. Hoe fijn zou het zijn als je als consument niet hoeft na te denken over waar je de kaart uitgeeft? Ik hoop van harte dat er binnenkort meer acceptanten zijn hier in ons dorp.”

www.cadeaukaartbarneveld.nl