BARNEVELD – Je eigen bedrijf starten in deze tijd? Met een goed plan én een beetje hulp is dat helemaal geen gek idee, zegt zakelijk accountmanager Niek Schlief van Rabobank Gelderse Vallei.

“We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar de specialisten van Rabo Research verwachten dat de Nederlandse economie in 2021 en 2022 zal groeien met
2,4 procent. En er zijn genoeg sectoren die juist een boost kregen door de coronacrisis. Er liggen dus zeker kansen”, zegt Schlief.

Zelfstandig ondernemen klinkt misschien alsof je er alleen voor staat, maar niets is minder waar. “Ik raad starters altijd aan om slim gebruik te maken van de kennis en ervaring van anderen. Dat kunnen mensen in je familie of zakelijke netwerk zijn, maar ook als bank delen we graag kennis met je. Zo hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden.”

Kennisplatform met Startversterker
Een handig startpunt is www.ikgastarten.nl. Dit is het kennisplatform van Rabobank voor startende ondernemers. Je vindt hier praktische artikelen, whitepapers, video's en tools die je helpen bij het opstarten en uitbouwen van je bedrijf. Leer bijvoorbeeld hoe je voor de eerste keer btw-aangifte doet, welke rechtsvorm het beste bij jouw nieuwe bedrijf past of hoe je een goed uurtarief vaststelt. Ook kun je er voorbeelden van businessplannen downloaden en een invulmodel waarmee je jouw eigen ondernemingsplan schrijft. Handig is ook de Startversterker die je op het kennisplatform vindt. Daarmee kun je aan de hand van vier thema's (Doel, Team, Klanten, Groei) gestructureerd werken aan de start van je bedrijf. Door de handige checklists weet je daarbij zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Financiering, rekening en verzekeringen
“Je kunt dus heel veel voorwerk zelf online doen, maar blijf niet te lang alleen met je plannen of vragen rondlopen. Uiteindelijk kunnen we je in één of twee goede gesprekken met mij of één van de andere mbk-adviseurs van Rabobank Gelderse Vallei vaak net weer even verder helpen”, zegt Schlief.

Daarin kun je ook al je vragen stellen over de financiële oplossingen die Rabobank Gelderse Vallei heeft voor starters. Zo kan een bankfinanciering je helpen om je eigen bedrijf van de grond te krijgen en is Rabo Smartpin een voordelige oplossing als je in de start-upfase nog niet zoveel transacties per dag verwerkt.

Rabo Startersvoordeel
Natuurlijk mag ook een zakelijke rekening niet ontbreken. Die open je makkelijk en snel online. Schlief: “Als startende ondernemer krijg je bij ons Rabo Startersvoordeel. Je zakelijke rekening en al je Eurobetalingen zijn dan de eerste 6 maanden gratis. Ook hoef je het eerste half jaar niet te betalen voor je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Zo begin je veilig aan je nieuwe zakelijke avontuur.”

Ben je starter en heb je vragen? Kijk dan op www.rabobank.nl/bedrijven. Wil je een afspraak maken met één van de accountmanagers van Rabobank Gelderse Vallei om te sparren over jouw financieringsmogelijkheden? Bel dan met Niek Schlief (06 – 53813443), Peter van Koesveld (06 – 10419540), Petra van Vessem (06 – 13065711) of Berry Kraak (06 – 23876792).

www.ikgastarten.nl