De krapte op de arbeidsmarkt heeft inmiddels ongekende vormen aangenomen. Het aantal openstaande vacatures in Nederland was nog nooit zo hoog als nu (Bron: CBS). Wat is  belangrijk in de werving van nieuw personeel? Hoe vergroot je je kansen als aantrekkelijke werkgever? MooiMerk zet het voor je op een rij:

1. Deel je unieke merkidentiteit
Maak je bedrijf aantrekkelijk voor de mensen die jij nodig hebt. Doe dat met je unieke merkidentiteit. Mensen binden zich graag aan een bedrijf met normen en waarden die bij ze passen. Dat is zelfs krachtiger dan een goed salaris. Bepaal dus de merkwaarden van je bedrijf en straal deze in alles uit; van de vacaturetekst tot en met het daadwerkelijke sollicitatiegesprek. Hoe je dat doet? MooiMerk adviseert je graag.


2. Maak het verschil met een goede vacaturetekst
Kies niet voor een standaard vacaturetekst. Benadruk in de tekst jouw unieke identiteit en de voordelen van werken bij een midden- en klein bedrijf. Laat zien wie je bent. Bereik het hart. Maak bijvoorbeeld een video. En nee, dat hoeft helemaal niet zo professioneel en gelikt te zijn als bij een groot bedrijf met dure animaties en pakkende slogans. Maak het vooral persoonlijk.

3. Investeer in een steengoede campagne
Voor arbeidsmarktcommunicatie heb je een goede campagne nodig. MooiMerk ontwikkelde voor Bakker Bedrijfswagens de wervingscampagne: 'Sleutel aan je carrière'. In de campagne is bewust gekozen voor een monteur van Bakker als campagnebeeld. Een merk betekenis geven en communicatie maken die raakt, begint en eindigt namelijk bij mensen. De campagne bestaat verder uit een overzichtelijke vacaturesite, advertenties in huis-aan-huis bladen, abri's langs de weg en advertenties op social media.

4. Verbind medewerkers aan je organisatie
Medewerkers vormen de identiteit van jouw organisatie (zie 1). Wanneer zij zich herkennen in de identiteit, zullen zij zich verbonden voelen en graag bij je werken. Behoud van personeel is minstens zo belangrijk!

h mooimerk.com