Alfa Accountants en Adviseurs bestaat dit jaar 75 jaar. Onder het motto ‘Overal dichtbij’ is de Barneveldse vestiging actief om ondernemers te helpen het maximale uit hun business te halen. In deze aflevering van een serie klantverhalen: Mosterd Installatieadvies.

Op de bedrijventerreinen Harselaar-Zuid en Harselaar West-west wordt momenteel druk gebouwd. Barnevelder Dick Mosterd is regelmatig op de diverse bouwplaatsen te vinden van onder meer EeStairs, Van Ee Staalverleggend en Hazeleger Kaas. Met zijn bedrijf Mosterd Installatieadvies adviseert, begeleidt en ontwerpt hij de technische installaties bij de nieuwbouwplannen van deze bedrijven. Een groeiende markt.
“Een pand kan nog zo mooi ontworpen zijn, als de klimaatbeheersing of elektra niet goed doordacht is, wordt het er nooit prettig werken”, vertelt hij. “Bovendien willen veel bedrijven duurzaam ondernemen. Een manier om dit te doen is een pand zonder gasaansluiting. De elektra- en klimaatinstallaties worden dan gevoed door zonne-energie en een warmtepomp die zijn energie uit de bodem haalt. Dat vraagt om een goed doordacht ontwerp aan de voorkant van het bouwproces. Maar onze kennis wordt ook gevraagd om technische installaties in bestaande panden te beoordelen: van beveiliging en internet tot aan elektra of sanitaire installaties.”
Ruim zeven jaar geleden besloot Mosterd zijn eigen ontwerp- en adviesbureau op te zetten. “Alfa Accountants was toen al één van mijn klanten”, blikt hij terug. “Als startend ondernemer heb je allerlei vraagstukken: Hoe richt ik mijn bedrijf fiscaal in? Wordt het een bv of een vof? Dan is het prettig als je daarover kunt schakelen met een lokale partij die je bedrijf en de markt kent. Van begin af aan ben ik daarin ondersteund door Mark van de Ketterij. En dat klikte. Alfa Accountants heeft dezelfde nuchtere benadering van de klant als ik: niet te formeel, maar gewoon heldere taal.”
Door deze samenwerking heeft Mark van de Ketterij Mosterd Installatieadvies zien groeien. “Het is knap hoe hij begon, namelijk naast zijn baan in loondienst. Al snel maakte hij de stap naar ondernemen. Waar sommige starters rustig op gang moeten komen had hij al snel een goede naam opgebouwd in de regio en kreeg hij meerdere grote opdrachten. Dat heeft alles te maken met zijn enthousiasme en vakkennis. Daarin ligt ook zijn kracht. Op de gebieden waar hij minder kennis van heeft, zoals fiscale aftrekposten en pensioenopbouw, zijn wij er om hem te ondersteunen. Zo kunnen we elkaar, ieder vanuit onze eigen kracht, een stapje verder helpen.”

alfa.nl