BARNEVELD - De Barneveldse Middenstandsvereniging heeft de ledenvergadering van juni aangegrepen om enkele vernieuwingen aan te brengen. Onder leiding van nieuwe voorzitter Kitty Schueler gaat de BMV vol goede moed aan de slag met het versterken van Barneveld Centrum.

Vanwege gezondheidsproblemen bij haar voorganger Jan Joosten neemt Schueler na een interim-periode nu officieel de voorzittershamer op. Als één van de speerpunten van haar voorzitterschap noemt Schueler het versterken van het centrum. “Nu er langzamerhand meer mogelijk is, willen we als BMV vooruitkijken. We ondersteunen waar mogelijk initiatieven van onze ondernemers en anderen, zoals de Smaak en Sfeerdagen die in september gepland staan. Daarnaast bekijken we welke vaste onderdelen uit ons evenementenprogramma op aangepaste wijze toch door kunnen gaan. Denk hierbij aan de Rode Loperdag in oktober, de intocht van Sinterklaas en het Sinthuis in november en Candlelight in december. Helaas komen de Oud Veluwse Markten te vervallen, maar we zetten toch in op sfeer door in de zomerperiode iedere zaterdag entertainment in het dorp te verzorgen. Uiteraard is dit mobiel, zodat we de anderhalvemeterregel kunnen handhaven.”

Schueler's functie van centrummanager is inmiddels overgenomen door Simone Giele van kunstwinkel Ward’s Art. “Wat ons centrum sterk maakt is de saamhorigheid”, aldus Giele. “Dat zag je de afgelopen maanden heel mooi terug in samenwerkingen tussen winkeliers bij gelegenheden zoals Moederdag. Of de lancering van de Cadeaukaart Barneveld. Deze lokale cadeaukaart is met meer dan 110 aangesloten winkeliers in de hele gemeente een goed alternatief voor landelijke cadeaubonnen en wordt op termijn uitgebreid met de mogelijkheid om te sparen voor het lokale verenigingsleven. Zo zetten we ons als Barnevelders in voor het behoud van al het moois dat ons dorp te bieden heeft. Om dat moois nog beter onder de aandacht te brengen komt binnenkort bovendien de brochure 'Dit is Barneveld' uit, met daarin de leukste winkel- en dagjes-uit-tips in en rond het centrum. Die tips zijn niet alleen interessant voor toeristen, maar juist ook voor de eigen inwoners.”

www.barneveldcentrum.nl