BARNEVELD – Gerard van Beek is toegetreden tot het bestuur van de Barneveldse Industriële Kring. Het directielid van G. van Beek & Zn. neemt de portefeuille Barneveld Werkt onder zijn hoede.

Als zoon van Gert van Beek is Gerard bepaald geen onbekende binnen de bedrijvenkring. Het bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in kalverstalinrichting, betonindustrie, totaalproject en kalveren is al meer dan vijftien jaar lid. Als ondernemer ziet hij het als een uitdaging om een bestuurlijke functie te bekleden. “Ik ben nu officieel vier maanden bestuurslid”, vertelt hij. “Eén van mijn taken is om nieuwe leden te werven. Net als mijn voorganger Corné van Delen zal ik daar natuurlijk mijn netwerk voor inzetten, maar daarnaast wil ik graag nieuwe mensen ontmoeten. Kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zien of zij een actieve bijdrage kunnen leveren aan de bedrijvenkring. Ondernemers die ‘willen’, zijn degenen die we moeten aantrekken. Zij kunnen namelijk een verandering teweegbrengen. We willen immers vooruit!”

Gerard levert graag een toegevoegde waarde aan de bedrijvenkring en haar leden, vertelt hij. “Als je samenwerkt, bereik je meer. Dat geldt ook voor de gemeente. Daarom zullen wij als bedrijvenkring moeten investeren in deze relatie. De afgelopen jaren is daar al een verbeterslag in gemaakt, maar ik ben ervan overtuigd dat het nóg beter kan. Als bestuurslid en houder van de portefeuille Barneveld Werkt, wil ik mij daarvoor graag inzetten.”

‘Preuven’
Naast zijn inspanningen voor de BIK houdt Gerard zich bezig met de vernieuwing en verbetering van hun bedrijven. Zo staat er onder andere een nieuwbouwproject op de planning voor een kalverstalinrichting aan de Koopmansgoed 8. Hij is niet alleen een goede kalverondernemer, maar ook een échte liefhebber. Dat bleek onlangs tijdens Hét Preuvenement waar Gerard de bezoekers met Veau Culinair Beekzicht verraste. “Een uit de hand gelopen grap”, vertelt hij. “Vlees is echt mijn hobby. In het weekend ben ik het liefst de hele dag bezig met de bereiding van een stuk vlees. Op de barbecue, grill of natuurlijk Kamado joe met als doel er lekker zelf van te genieten. Huub Oudshoorn wist dat en belde mij op dat hij een plaats op Hét Preuvenement had geregeld. Net als met alles wat ik doe heb ik dit uiterst professioneel aangepakt, met Veau Culinair als resultaat. Bijna net zo uitdagend als mijn bestuursfunctie bij de BIK!”

Naast Gerard van Beek trad ook Bert Roordink onlangs toe tot het bestuur van de BIK. Hij beheert de portefeuille 'Barneveld Werkt & Leert'.

www.bikbarneveld.nl