BARNEVELD - Robert Kwintenberg is de nieuwe voorzitter van de BIK. De 44-jarige Rijssenaar is in het dagelijks leven directeur van Brink Staalbouw, met vestigingen in Barneveld en Nijverdal.

Kwintenberg nam tijdens de recente ledenvergadering van de BIK de voorzittershamer over van Gijs Eikelenboom. “Gijs heeft het 8 jaar lang geweldig gedaan. Het is lastig om hem te vervangen en nog moeilijker om hem te verbeteren”, zegt Kwintenberg.

Samen doen
Wat we van hem kunnen verwachten? “Ik ben geen pur sang bestuurder of een vergadertijger. Ik doe het meer praktisch en op gevoel. In mijn bedrijven houd ik me vooral bezig met het initiëren van nieuwe ontwikkelingen, om er daarna de juiste mensen bij te zoeken. Zo zie ik mijn rol in de BIK ook voor me. Er staat een fantastisch team met ervaren bestuursleden. Als voorzitter sta ik misschien wat meer op de voorgrond, maar we zullen het samen doen.”

BTO en circulaire economie
De komende periode benut de nieuwe voorzitter om de BIK en haar dossiers nog beter te leren kennen. Zelf brengt hij een sterk netwerk in de Barneveldse maakindustrie mee en stevige praktijkkennis op onder meer het gebied van opleiden en de circulaire economie. Zo is Kwintenberg tevens voorzitter van de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO), penningmeester bij Stichting Noest en lanceerde zijn bedrijf vorig jaar een concept voor circulair bouwen: Circulairstaal.

Krachten bundelen
“Op zulk soort thema’s, maar ook als het bijvoorbeeld gaat om infrastructuur en het vestigingsklimaat, bereik je meer als je de krachten bundelt. Daarom zet ik me de komende tijd graag in voor de BIK, waarbij ik het niet alleen belangrijk vind om belangen te behartigen. De BIK moet ook een vereniging van en voor alle leden zijn, waar het gezellig is tijdens de bijeenkomsten en iedereen zich thuisvoelt.”