BARNEVELD – De JOS heeft een nieuwe penningmeester: afgelopen mei werd Rutger Wekking de rol van schatbewaarder toevertrouwd. En deze nieuwe functie past prima bij zijn werk bij DBA advies als risicoadviseur.

Ervaring heeft hij nog niet in deze nieuwe rol, vertelt hij, maar de financiële wereld is hem allesbehalve vreemd. Bovendien is hij een echte netwerker die ook bij andere businessclubs in de gemeente Barneveld actief is. “Ik ga het ervaren. Ik heb geleerd dat dingen vaak moeilijker lijken dan dat ze zijn. Mijn instelling is altijd: ga het gewoon doen en je ziet vanzelf wat er gebeurt. Dat heb ik met deze bestuursfunctie ook.

Ik heb me goed laten bijpraten door mijn voorganger Arjan van Reenen en heb allang in de gaten dat de JOS het financiële plaatje prima op orde heeft. Er zijn goede stappen gemaakt de laatste jaren. Er is een gezonde stroom van inkomsten. De flow is goed. Alles klopt, en de vereniging is kerngezond. Aan mij de taak om de puntjes op de i te zetten en met mijn positieve insteek, praktische instelling en accuratesse van toegevoegde waarde te  zijn voor de JOS. En natuurlijk om ervoor te zorgen dat er niet meer wordt uitgegeven dan er binnenkomt.”

Er zijn de nodige verschuivingen geweest in het bestuur van de JOS in het afgelopen jaar. De basisfuncties zijn nu opnieuw bezet en het bestuur gaat met volle kracht vooruit om van de komende periode wat moois te maken, verwacht hij. “Ik ben anderhalf jaar geleden lid geworden en heb altijd leuke avonden en bijeenkomsten gehad. En het is voor mij een heel goed podium gebleken om nieuwe mensen te leren kennen en zo mijn netwerk te vergroten. Vanuit mijn werk bij DBA advies heb ik veel te maken met ondernemers. Ik hoop natuurlijk dat ik op die manier ook meer leden aan de JOS kan binden.”