BARNEVELD - Lastige haakse bochten of decoratieve randen aan glas; het komt de levertijd vaak niet ten goede. Door investeringen in twee machines verkort R. van de Beek Glasbedrijf deze aanzienlijk en zijn de mogelijkheden op het gebied van glasbewerking nog verder uitgebreid.

De afgelopen tijd heeft R. van de Beek Glasdbedrijf in eigen beheer de glasovens doorontwikkeld. Grootste wens was de mogelijkheid om haakse bochten in glas te kunnen buigen. Een lastige klus die voorheen uitbesteed moest worden. Haakse bochten worden voornamelijk gemaakt in ruiten van onder meer vitrines en jukeboxen, maar zijn ook bijzonder fraai bij glazen tafels. ,,Door de investering hebben we nu alles in huis om te kunnen voldoen aan iedere vraag van de klant”, aldus Rudy van de Beek.

Daarnaast heeft het glasbedrijf geïnvesteerd in een facetslijpmachine. Deze machine slijpt schuine, decoratieve randen aan glas, zoals vaak gebruikt bij spiegels. ,,Het voordeel van het in huis hebben van een dergelijke machine is dat we binnen één week een facetgeslepen ruit kunnen leveren”, verklaart Van de Beek de aankoop. ,,Dat is vooral interessant voor interieurbouwers en installatiebedrijven, omdat levertijd vaak een struikelblok is bij dit soort producten. De gemiddelde levertijd van zo’n ruit is normaal gesproken zo’n twee tot drie weken. Wij kunnen dit dus in een fractie van die tijd.”

rvdbeek.nl