BARNEVELD -  Volgend jaar gaan de bijtellingsregels op de schop. De meeste voordeeltjes voor zakelijke rijders verdwijnen. Maar wie nu een elektrische auto als de Opel Ampera aanschaft, profiteert nog 5 jaar lang van belastingvoordeel.

Dat laat Joost van Boven, directeur bij Broekhuis Opel in Barneveld, weten. ,,Vanaf volgend jaar betaal je alleen voor een zeer select aantal elektrische auto’s nog 0% bijtelling. Het grootste gedeelte van de auto’s gaat in het 15%-tarief vallen, ook zuinige plug-in hybrides die jarenlang fiscaal aantrekkelijk waren.”

Honderden euro’s besparen
De Opel Ampera is zo’n auto die straks onder het 15% tarief gaat vallen. Maar als je de auto voor 1 januari 2016 registreert, betaal je de komende 5 jaar slechts 7%. Bovendien voldoet de Ampera aan de norm voor vrijstelling van wegenbelasting. ,,Dat scheelt je op jaarbasis honderden euro’s. De Ampera is uit voorraad leverbaar, maar wees er snel bij want het kan hard gaan.” De Ampera is één van de auto’s die elektrisch rijden ook geschikt maakte voor zakelijke rijders. De vijfdeurs auto heeft dankzij de Range Extender namelijk een actieradius tot ruim 500 kilometer. ,,Je staat dus onderweg naar je afspraak nooit met een lege accu langs de snelweg”, zegt Van Boven.

Superieure wegligging
De Ampera combineert dat met vier comfortabele zitplaatsen, een superieure wegligging en een futuristische look dankzij de wing-vormige koplampen en opvallende achterlichtunits. Hij is verkrijgbaar vanaf €34.900,- Welkom in onze showroom aan de Abel Plesmanstraat in Barneveld!

broekhuisgroep.nl/opel/barneveld