Het jaar 2019 is bijna voorbij. U heeft nog 2 weken de tijd om te kijken of het aantrekkelijk is dit jaar nog te investeren. Hoe komt u trouwens uit met de btw? Dit is het laatste jaar dat de kleine ondernemersregeling van toepassing is. Misschien dat er nog mogelijkheden zijn om dit jaar gebruik te maken van deze regeling. Vraag het even na bij uw adviseur.

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)
Per 1 januari 2020 treedt de nieuwe wet WAB in werking. De gevolgen van deze wet treffen iedere werkgever. Volgens het kabinet moet de arbeidsmarkt in balans komen. De verhouding tussen vast en flexibel moet beter. De werknemers moeten weten waar ze aan toe zijn. Daarnaast is men zich bewust dat deze wet extra flexibiliteit moet bieden voor de werkgever. In het kort hieronder enkele wijzigingen.

Ketenbepaling
De periode om tijdelijke contracten aan te bieden wordt weer gewijzigd van 2 naar 3 jaar. Het aantal tijdelijke contracten blijft 3. Men wil echter stimuleren om een vast contract aan te bieden door de heffing van WW-premie op vaste contracten te verlagen. De WW-premie zal straks 2,94% of 7,94% zijn.

Oproepovereenkomsten
De overheid is zich ervan bewust dat werkgevers behoefte hebben aan flexibiliteit, maar dan alleen in gevallen waar het werk niet lang vooraf te voorspellen is. Denk bijvoorbeeld aan de horeca. Voor de andere gevallen wil men dat er afspraken komen over een vaste arbeidsomvang. Na verloop van 1 jaar moet de werkgever dan ook aan de flexwerker een arbeidscontract aanbieden van een vaste omvang.

Ontslagrecht
Op basis van huidige ontslaggronden is het niet altijd mogelijk om via de kantonrechter een werknemer te ontslaan. De wetgever introduceert straks een nieuwe ontslaggrond: de cumulatiegrond. Het is mogelijk dat meerdere gronden (disfunctioneren, verwijtbaar handelen, verstoring verhouding e.d.) aangevoerd worden zodat op basis daarvan een rechter ontslag zal verlenen. De rechter kan een extra vergoeding toekennen aan de werknemer.

Transitievergoeding (ontslagvergoeding)
De werknemer heeft recht op transitievergoeding bij ontslag vanaf de eerste werkdag. De hoofdregel is 1/6 maandsalaris per elk half dienstjaar in de eerste 10 jaar van de arbeidsovereenkomst. Na het 10e arbeidsjaar is het 1/4 maandsalaris per half dienstjaar.

De genoemde wijzigingen zijn maar kort benoemd. Vraag uw adviseur voor meer informatie. Of kom een keer langs in Kootwijkerbroek!

Hendrie Voskuil, Van Opijnen & Voskuil, De Standerd 10A, 3774 CR Kootwijkerbroek, 0342 – 443103, info@opijnenvoskuil.nl

www.opijnenvoskuil.nl