BARNEVELD - Met een winkel in hartje centrum bereikt Inkstation Barneveld al jaren een grote particuliere klantenkring. Ook de zakelijke markt ontdekt steeds vaker de voordelen van besparen op printers, papier, printerinkt en cartridges.

Neem het navullen van printercartridges. Niet alleen is dat duurzaam, de kostenbesparing is substantieel, vertelt ondernemer Cor Wander. Zeker voor de zakelijke markt. “Je kunt tot wel 80 procent besparen in vergelijking met nieuwkoop van cartridges. Zonder in te boeten op kwaliteit, want we gebruiken inkt die ook daadwerkelijk in de cartridge thuishoort. Onze inkt is in het verleden zelfs op kwaliteit beoordeeld door de Consumentenbond. Een aantal typen inkt werden beter beoordeeld dat het origineel. Daar zijn we natuurlijk trots op.”

MVO
Voor ondernemers die maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda hebben staan, is een bezoek aan één van de zes vestigingen van Inkstation raadzaam. “Bij het recyclen van een cartridge komt er een heel circuit aan te pas. Een lege cartridge legt vaak duizenden kilometers af voordat hij weer hervuld in de winkel ligt.”

Met zes winkels en tien medewerkers in de regio Midden-Nederland heeft Inkstation zich onder leiding van ondernemer Cor Wander ontwikkeld tot een succesvolle specialist. Naast het bijvullen van cartridges worden in de Inkstations alle cartridges van elk printermerk verkocht, zowel inktcartridges als tonercartridges. Maar ook voor printers, papier en meer dan 21.000 kantoorartikelen kunnen klanten bij Inkstation terecht.

Ondanks de eigen online webshop en tal van concurrerende webshops die de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond schoten, hebben de zes winkel van Inkstation nog altijd meer dan voldoende bestaansrecht, vertelt Cor. “Mensen doen nog altijd graag zaken met mensen. In combinatie met het feit dat er nog altijd gigantisch veel wordt geprint in Nederland en mensen graag besparen op hun printkosten, zien we onze klantenkring nog altijd groeien.”

info@inkstationbarneveld.nl