BARNEVELD – Op donderdag 16 mei organiseert de JOS een bedrijfsbezoek naar de Bijlmerbajes. Onder begeleiding van een cipier krijgen de leden een rondleiding door de voormalige gevangenis en vertelt een ex-gevangene verhalen over wat zich binnen de muren heeft afgespeeld.

Dat maakt Hilde Brouwer namens het bestuur van de JOS bekend. In de namiddag verzamelen de leden op parkeerterrein de Vetkamp, waar een bus klaarstaat om de leden naar de ‘bajes’ in Amsterdam te brengen.

“Dit keer geen traditioneel bedrijfsbezoek”, vertelt Hilde. “De Bijlmerbajes is bij iedereen bekend, maar geen van onze leden weet wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Aangezien de gevangenis dit jaar wordt gesloopt, is dit onze kans om te zien en te horen hoe het er binnen de gevangenismuren aan toeging. Een bewaker en een ex-gevangene vertellen over de bizarre ontsnappingspogingen die ze meemaakten, de misdaden van gevangenen en talloze grappige behind-the-scenes anekdotes. Heel gaaf.”

Na de rondleiding worden de leden naar een nabijgelegen restaurant gebracht, waar een heerlijk driegangenmenu staat te wachten. Met een gevulde maag keren de leden terug naar Barneveld.

Aanmelden
Leden die het bedrijfsbezoek aandurven kunnen zich aanmelden via de link in de uitnodigingsmail die zij nog ontvangen.

josbarneveld.nl