Als ondernemer ben je vaak zo druk in je bedrijf, dat er geen tijd overblijft om áán je bedrijf te werken. Met MKB Business Versneller stimuleert Rabobank Gelderse Vallei lokale bedrijven om groeikansen te signaleren én te pakken.

MKB Business Versneller is een trainingstraject van, door en met ondernemers, waarin de deelnemers in zes bijeenkomsten hun vaardigheden als ondernemer kunnen verdiepen en een versnelling in de eigen organisatie kunnen aanbrengen. Onderwerpen als strategie, marktbenadering, innovatie en de organisatie van de onderneming komen aan de orde. Ondernemers kiezen tijdens het traject een versnellingsdoel, waar ze ook na het traject aan blijven werken.

Plafond nog niet bereikt
Helmert van Reenen van communicatiebureau MooiMerk in Kootwijkerbroek nam deel aan het traject. “Niet veel ondernemers steken maandelijks een volle dag in hun eigen bedrijf. Meerwaarde van deze groepen is dat we van elkaar leren. Ieder draagt wat bij vanuit zijn eigen achtergrond. We hebben allemaal goedlopende bedrijven, maar dat wil niet zeggen dat het plafond bereikt is. Bij MooiMerk werken we toe naar ons versnellingsdoel: van tevreden naar gelukkige klanten. Ambassadeurs van je bedrijf. Deze training is een unieke kans om dat te bereiken. Bovendien zet ik de opgedane kennis nu al in voor mijn eigen klanten.”

Van intuïtie naar strategie
Ook Bert van Veldhuizen (Veldhuizen Keukens) uit Woudenberg vindt het traject een aanrader voor andere ondernemers. “Als ondernemer doe je veel op intuïtie. Alleen, is dat ook de juiste manier of moeten we een andere richting op? En benutten we onze groeikansen wel optimaal? Door de MKB Business Versneller ben ik verbanden gaan zien en hebben we ontdekt wat er in ons bedrijf slimmer of efficiënter kan. Zo zijn wij erg gericht op processen. Keukens die in reeksen gemaakt worden. Terwijl elke klant en elke keuken uniek is. Die cultuuromslag wordt een versnellingsdoel.”

Volgende fase in je bedrijf
Waardevol aan het traject is dat je met andere ondernemers kunt sparren over onderwerpen en verbeterpunten die je wellicht niet zo snel bespreekt met medewerkers. Ook helpt het om even uit de waan van de dag te zijn, weet accountmanager Peter van Koesveld. “Juist succesvolle mkb’ers zijn vaak zo druk dat ze zich amper tijd gunnen om áán hun bedrijf te werken Als bank willen wij ondernemers helpen om hun bedrijf naar de volgende fase te tillen. Door vooruit te kijken, juist als het al goed gaat met je onderneming.”

Finalesessie
De training MKB Business Versneller is een initiatief van de Rabobanken Gelderse Vallei en Vallei en Rijn, in samenwerking met Business Lapps
Nederland, VNO-NCW, MKB Nederland, Oost NL en provincie Gelderland. Het traject werd deze zomer afgesloten met een finalesessie bij het Van der Valk Hotel in Veenendaal. Benieuwd wat Rabobank Gelderse Vallei nog meer doet voor ondernemers? Kijk op:

www.rabobank.nl/gelderse-vallei

(Foto: MooiMerk)