BARNEVELD - Werkgevers die vragen hebben over scholing van  personeel, begeleiding van werk naar werk en matching van vraag en aanbod op personeelsgebied kunnen die tegenwoordig stellen bij het Ondernemersloket van de gemeente Barneveld.

Het loket fungeert daarbij als servicepunt en wijst werkgevers de weg naar de juiste informatie of brengt hen in contact met bedrijven of instellingen die hen verder kunnen helpen. Tot de betrokken organisaties behoren onder meer Moba, Schaeffler, VNO-NCW, ACE De Vallei, ondernemersvereniging BIK, Christelijke Hogeschool Ede, De Meerwaarde, ROC A12 en UWV WERKbedrijf. 

De uitgebreide dienstverlening van het Ondernemersloket is een gevolg van de pilot Werkgeversdienstverlening die in 2013 plaatsvond. Dat project was gericht op het realiseren van een bredere samenwerking tussen ondernemers, overheid en onderwijs. Doel van die samenwerking was het stimuleren en versterken van de arbeidsmarkt door vraag en aanbod beter met elkaar te verbinden. Naar aanleiding van de positieve ervaringen heeft het project werkgeversdienstverlening nu een definitief karakter gekregen.  ,,Ondernemers in Barneveld hebben nu dus één loket  waar ze voor al hun vragen terecht kunnen, het  Ondernemersloket Barneveld.”

Met het Project Werkgeversdienstverlening anticipeert de gemeente Barneveld bovendien op grote veranderingen in de sociale zekerheid op het terrein van werk en inkomen. De Participatiewet 2015 doet een groter beroep op werk- gevers om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen te bieden in hun organisatie. Dat vraagt om een goede organisatie van werkgeversdienstverlening, zodat werkgevers eenduidig, eenvoudig en vraaggerichte dienstverlening krijgen vanuit publieke organisaties. Het Ondernemersloket Barneveld informeert en ondersteunt werkgevers om uitvoering te geven aan het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ondernemers konden bij het Ondernemersloket altijd al terecht voor al hun vragen over ondernemerschap en bedrijvigheid in de gemeente Barneveld. Dat blijft gewoon zo.

ondernemersloketbarneveld.nl