KOOTWIJKERBROEK - De Kootwijkerbroekse ondernemersvereniging OVK gaat dit najaar samen met de gemeente Barneveld onderzoeken of er behoefte is aan uitbreiding van bedrijventerrein Puurveen.

De aftrap vindt op dinsdagavond 10 november plaats tijdens een informatiebijeenkomst in De Essenburcht in Kootwijkerbroek. Ondernemers worden daar onder het genot van een hapje en drankje bijgepraat over het onderzoek en kunnen meteen via een enquête aangeven welke ruimtebehoefte zij de komende jaren verwachten. De OVK roept alle Kootwijkerbroekse ondernemers met klem op om de enquête in te vullen.

Nieuwe generatie

Met de aanleg van Puurveen kreeg Kootwijkerbroek een stevige economische impuls. Tussen 2008 en 2018 kwamen er 411 bedrijven bij in het dorp, een toename van 96%. “Inmiddels is Puurveen vol en klopt er een nieuwe generatie ondernemers aan de deur. Die willen we graag de kans geven om in Kootwijkerbroek hun bedrijf uit te bouwen”, aldus de OVK. De ondernemersvereniging verwacht dat er vooral veel behoefte is aan kleinschalige bedrijfsruimtes. “Er zijn behoorlijk wat zzp’ers die nu vanuit een schuur ondernemen maar graag een volgende stap zetten. Mogelijk is er ook behoefte aan kavels waar je een combinatie van een woning en een bedrijfspand kunt realiseren.”

Representatief beeld

Het behoefteonderzoek onder de Kootwijkerbroekse ondernemers wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Arcadis. “Om een representatief beeld te krijgen van de behoefte aan nieuwe bedrijfsgrond roepen we alle ondernemers in Kootwijkerbroek op om straks de enquête in te vullen. We zijn blij dat de gemeente Barneveld dit oppakt en samen met ons wil kijken hoe we de economische kracht van Kootwijkerbroek verder kunnen versterken.”

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.ovkwb.nl