We zitten alweer in februari: 2020 is losgebarsten! Hopelijk ligt jouw marketingplan voor dit jaar klaar. Maar er zijn weinig markten zo innoverend als die van online marketing. Jouw plannen van vorig jaar kopiëren naar dit jaar, is niet meer genoeg. Volgens de specialisten van NeoSEM zijn dit dé trends voor 2020 waar jij rekening mee moet houden.

Met stip op één: Amazon. Marketplaces in z’n geheel bieden geweldige kansen voor jouw webshop. 2020 wordt het jaar van Amazon in Nederland. In februari komt Amazon officieel naar Nederland en wordt het platform beschikbaar voor Nederlandse adverteerders. Een schitterend afzetkanaal naast Bol.com.

Google is natuurlijk altijd in ontwikkeling. Komend jaar wordt B2B-targeting via Google Ads beschikbaar. Hiermee kan je bijvoorbeeld display-campagnes targeten op de gewenste grootte en branche van jouw potentiële klant.

Maar ook in het organische blok van Google zie je elke dag nieuwe ontwikkelingen. Het ‘Q&A-gedeelte’ binnen Google (structured data, als je je webbouwer wilt inlichten) wordt steeds belangrijker. Gebruikers klikken minder door naar daadwerkelijke websites, omdat ze in Google zelf het antwoord al te zien krijgen. Hoe ga jij daarmee om?

Focus je komend jaar nóg meer op kwalitatieve content. Er is op Instagram een verschuiving zichtbaar van grote influencers naar micro-influencers. Kleinere accounts die goede en bruikbare content voor jou kunnen creëren. Influencers die een trouwe fanbase hebben en betrouwbaar overkomen. Zoek ze op!

Zelf ben ik groot fan van automatiseren. Werk niet harder, werk slimmer. Probeer voor elke taak die je meer dan twee keer moet uitvoeren een geautomatiseerde oplossing te vinden. Maak je leven makkelijker en daarmee efficiënter. Werk aan je bedrijf, niet in je bedrijf.

Tot slot: het wordt nóg belangrijker een goede relatie met je marketingbureau op te bouwen. Echt samenwerken in plaats van je partner inzetten als werkpaard. Alle online marketing kanalen versterken elkaar; je hebt iemand nodig die jou hierover adviseert. Als je een goede relatie hebt, snapt jouw marketingbureau jouw wensen.

Ben jij klaar voor 2020? Laten we er weer een succesvol en vooral gezond jaar van maken!

Jason Wu (06 - 17 90 64 08) is eigenaar van NeoSEM, het online marketing bureau voor webshops en e-commerce

www.neosem.nl