BARNEVELD – Actuele onderwerpen te over die raken aan de portefeuille Duurzaamheid van BIK-bestuurder Wilma Gorissen. “Zeker met het oog op het stikstofprobleem een complex en divers thema, waarbinnen veel uiteenlopende meningen en belangen spelen en waar veel ondernemers van heel dichtbij mee te maken hebben.”

De BIK wil daarin graag een waardetoevoegende gesprekspartner zijn, geeft Gorissen aan, en legt daarom onvermoeibaar verbindingen om ondernemers individueel of in georganiseerd verband met elkaar in gesprek te brengen om kennis, informatie en ervaring uit te wisselen. Want dat is de belangrijkste rol van de BIK als ondernemersvereniging, benadrukt ze. “We opereren op het niveau van FoodValley, hebben nauwe contacten met lokale en regionale overheden en als bestuurslid met de portefeuille Duurzaamheid vertegenwoordig ik de BIK in de Versnellingskamer Circulair, waar 50 partijen afkomstig van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden samen werk willen maken van de circulaire economie.”

Waarde toevoegen

Onderlinge verbindingen initiëren is van groot belang, zeker met een complexe materie als de huidige stikstofplannen, die nu actueler zijn dan ooit, vindt Gorissen. “Er zijn zoveel belangen die spelen, zoveel betrokken partijen, zoveel gevoeligheden. De BIK is weliswaar geen uitvoerende organisatie, we kunnen wél waarde toevoegen door actief te informeren, regelingen onder de aandacht te brengen, ondernemers bewust te maken en te inspireren. En in gesprek te gaan met gesprekspartners die wél uitvoerende mogelijkheden hebben.”

Wil je weten waar de BIK zich nog meer voor inzet? Op de website vind je het operationeel plan van de ondernemersvereniging.

www.bikbarneveld.nl