BARNEVELD - De Meerwaarde wil na de zomervakantie in Barneveld starten met een mbo-opleiding Economie en Ondernemen. Doel is om jongeren op te leiden tot commercieel medewerker, junior accountmanager of medewerker marketing en communicatie. Dat meldt de Barneveldse middelbare school.

Voorwaarde is wel dat er zich voldoende jongeren aanmelden voor de nieuwe opleidingen. Het gaat om zogenoemde BOL-opleidingen op niveau 3 en 4, waarbij leerlingen vooral op school leren.
MBO De Meerwaarde biedt momenteel al mbo-opleidingen in de richtingen Zorg & Welzijn en Techniek aan. Dat zijn vooral BBL-opleidingen, waarbij jongeren het vak in de praktijk leren bij een bedrijf of instelling en één dag in de week naar school gaan.
De bedoeling is dat er naast de economische studies ook nog technische mbo-opleidingen bijkomen in Barneveld. Het gaat bijvoorbeeld om de opleiding mechatronica. Die opleiding start op zijn vroegst over anderhalf jaar. Voor de uitbreiding van de mbo-opleidingen werkt De Meerwaarde samen met MBO Amersfoort en ROC A12 uit Ede en diverse bedrijven in de regio.

De nieuwe opleidingen moeten er voor zorgen dat het lokale bedrijfsleven makkelijker aan goedgekwalificeerd personeel kan komen. Met name technische bedrijven in Barneveld en omgeving hebben de laatste jaren moeite om de vacatures vervuld te krijgen. Een betere match tussen onderwijs en bedrijfsleven is dan ook één van de speerpunten van de BIK, dat zich in het verleden al hard maakte voor de komst van MBO-opleidingen in Barneveld.

demeerwaarde.nl/mbo