BARNEVELD - Keukenbladenfabrikant Hillstones is neergestreken op Harselaar-West. Aan de Ambachtsweg is een nieuwe bedrijfshal ingericht die op 20 april feestelijk in gebruik wordt genomen door burgemeester Asje van Dijk. 

Hillstones is gespecialiseerd in de productie van betonnen en terrazzo aanrechtbladen voor keukenspeciaalzaken. “Met name beton is al geruime tijd heel populair in de keuken, dankzij de robuuste en stoere look. Mede daardoor zijn we de afgelopen jaren zo sterk gegroeid dat we op onze oude locatie in het buitengebied van Voorthuizen op alle mogelijke manieren tegen onze grenzen aanliepen”, vertellen Martin en Rolanda van den Heuvel. Daarom ging het ondernemersechtpaar op zoek naar een groter onderkomen, met een ruime werkplaats, showroom en kantoorruimte. Uiteindelijk streek Hillstones dus neer op Harselaar, waar het beschikt over een pand van bijna 1.200 m2. Met de extra productiecapaciteit die daar vrij komt, behoort Hillstones nu tot de grootste Nederlandse fabrikanten van betonnen en terrazzo werkbladen.

75.000 kilo beton per jaar
Jaarlijks gaat er bij Hillstones zo'n 75.000 kilo beton door, vertelt Martin van den Heuvel terwijl hij rondloopt door de nieuwe bedrijfshal. Die is in de afgelopen maanden zo ingericht dat de acht medewerkers er optimaal keukenbladen kunnen storten en afwerken, helemaal naar smaak en voorkeur van de klant.
Hillstones levert zelf niet aan particulieren. De bladen vinden via keukenspeciaalzaken in heel Nederland - waaronder ook enkele Barneveldse - hun weg naar keukens van consumenten. Hillstones ondersteunt de keukendealers met kennis, advies, montage en service. “Beton is een natuurproduct. Daar zijn sommige keukenzaken wat huiverig voor, omdat het nazorg nodig heeft. Dat nemen wij op ons, net als het transport, de plaatsing en de garantie.”

Introductie lichtgewicht beton
Daarnaast levert Hillstones grote series bladen voor woningbouwprojecten. “Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld een groot project waarvoor we 150 bladen geleverd hebben.” Soms worden bladen ook op locatie gestort. “Dat doen we bijvoorbeeld omdat consumenten een blad zonder koppelnaad willen. En soms omdat het niet mogelijk is om een blad binnen te krijgen, bijvoorbeeld als we aan de slag gaan in een Amsterdams grachtenpand op vier hoog. Op locatie storten is dan veel praktischer. Bovendien zie je dan geen koppelnaad in het blad”, vertelt Martin.

Al heeft de werkbladenfabrikant sinds kort een serieus alternatief. Na jaren onderzoek introduceerde het bedrijf onlangs een lichtgewicht werkblad van vezelversterkte hoge sterkte beton. Zo'n blad is 30 tot 40 procent lichter dan regulier beton. “Dat is ook handig bij de productie van lange werkbladen die je steeds meer ziet, omdat veel mensen de keuken als de nieuwe woonkamer zien. Een plek waar je samen komt en om tafel gaat.” Hillstones verwacht dat de vraag naar betonnen keukenbladen de komende jaren verder zal toenemen. “Met deze verhuizing anticiperen we daarop. We hebben nu alle ruimte om verder te groeien in ambachtelijk maatwerk en de keukenbranche te ontzorgen.”

Op 20 april wordt de hal officieel geopend door burgemeester Asje van Dijk met aansluitend een groot feest voor relaties, familie en vrienden.

 

www.hillstones.nl