BARNEVELD - De Voorthuizense ondernemer Timo Kruft voegt een nieuwe locatie toe aan zijn toch al indrukwekkende imperium aan evenementen-, horeca-, hotel- en leisurelocaties.

Hij gaat de Oranjerie op landgoed De Schaffelaar exploiteren. In eerste instantie kunnen bezoekers er van donderdag tot en met zondag terecht voor high teas, later moeten daar ook high wines bij komen. Verder kun je de Oranjerie straks afhuren voor bijvoorbeeld een bruiloft, receptie of compact zakelijk event.

Einde aan restaurantfunctie
Daarmee komt er een einde aan de Oranjerie als 'restaurant'. Jarenlang stond Erik Hendriksen er in de keuken, later namen Annette Marneef en Patricia Schols het stokje over.

Hotels, proefzaken en VR-rooms
Voor Kruft is het landgoed bekend terrein. Met Next Venue exploiteert hij al Kasteel De Schaffelaar. Next Venue zit ook achter evenementenlocaties als de Midden Nederland Hallen (Barneveld), De Rijtuigenloods (Amersfoort) en de Mauritskazerne (Ede). Met een eigen horecaformule (De Proefzaak), meerdere hotels (De Werelt) en verschillende VR-rooms verbreedde de Voorthuizenaar in de afgelopen jaren zijn speelveld verder.