KOOTWIJKERBROEK - Tussen de geel-blauwe bier-fietsen staat hij op eenzame hoogte te shinen in de hal van Het Fietscafe: de gloednieuwe Showbike, speciaal gebouwd om zakelijke meetings nét dat beetje meer sfeer te geven!

De Showbike is inmiddels uitgebreid getest in de zakelijke markt en de reacties zijn zonder uitzondering super enthousiast, vertelt Zwier van Laar die samen met zijn broer Henk eigenaar is van Het Fietscafe.  Niet zo gek, want de Showbike biedt niet alleen een ludieke manier voor een vergadering of presentatie tot zestien personen, het heeft ook alles in huis wat daarvoor technisch nodig is. Een grote 12V-accu met omvormer geeft voeding aan tien USB-aansluitingen voor laptops of andere apparatuur. Wifi? Is aanwezig. Google Chromecast? Monitor? Aan boord. “Kortom, aan alles is gedacht om out of the box maar moeiteloos te vergaderen”, vat Zwier het samen.

Internationaal succes
De Showbike borduurt voort op het succes van de bierfietsen die sinds het einde van de jaren negentig worden gebouwd en verhuurd door Het Fietscafe. Daarvan zijn er vanuit Kootwijkerbroek zo'n tien stuks in de verhuur. In Duitsland rijden er zo'n dertig rond en op jaarbasis worden tientallen exemplaren geëxporteerd naar Amerika, waar de bierfietsen razend populair zijn en verhuurd worden door franchiseformule PedalPub.Dat hadden ze in 1997 inderdaad niet kunnen voorzien, geeft Zwier lachend aan, toen de aanvraag van de eigenaar van De Rotterdammer in Stroe binnen kwam. Die wilde zijn kroeg promoten tijdens de optocht op Koninginnedag. “Samen met mijn broer Henk ontwikkelden we een fiets waarop meerdere personen konden fietsen. Dat bleek achteraf dus de voorloper van Het Fietscafe.” De verklaring van het succes? “Het is gewoon ontzettend leuk om met z'n allen op zo'n fiets te zitten en samen ergens te komen. Je doet het met elkaar, in combinatie met een drankje en eventueel muziek. Daar kan niks tegenop.”

Zakelijke markt
De Showbike heeft ook alles in zich om net zo'n succes te worden als de Bierfiets, denkt Zwier. “Voor de zakelijke markt is dit een uitstekende manier om met elkaar een lolletje te hebben in combinatie met een inhoudelijke invulling zoals een vergadering of presentatie. Je fietst een stuk, parkeert de Showbike op een rustige plek, haalt de presentatiemonitor tevoorschijn en gaat met elkaar aan de slag. En desgewenst laat je via ons ook de catering verzorgen.” 

www.showbike.nl
www.fietscafe.nl