KOOTWIJKERBROEK - Ondernemersvereniging Kootwijkerbroek gaat weer op volle kracht vooruit na een periode dat de activiteiten op een laag pitje stonden door onder meer corona.

Niet alleen het bestuur staat in de startblokken, ook de leden hebben er duidelijk weer zin in. Dat werd duidelijk tijdens de voorjaarspresentatie die onlangs werd gehouden in De Heihut, waar circa tachtig ondernemers op af kwamen. Hier werd het nieuwe bestuur voorgesteld dat onder leiding staat van een kersverse en gedreven voorzitter in de persoon van Henk van Ee. Van Ee is de 64-jarige oprichter van Van Ee Staalspecialisten.

Hoog op het verlanglijstje van de OVK staat de uitbreiding van het bedrijventerrein in Kootwijkerbroek. Het is al weer even geleden dat er nieuwe bedrijven gevestigd konden worden.

Een recent uitgevoerd onderzoek van Arcadis rondom deze materie leverde maar liefst 161 reacties op van ondernemers. Ruim 70 van hen blijken behoefte te hebben aan uitbreiding (goed voor 12 hectare nieuwe bedrijven).

Het advies van Arcadis is besproken met de gemeente Barneveld en wordt meegenomen in de visie waar de gemeente momenteel aan werkt. Verder gaat de OVK aan de slag om de parkeerproblematiek op Puurveen aan te pakken. Er is onvoldoende ruimte, waardoor er soms chaotische en onveilige situaties ontstaan.

Nieuw magazine
De nieuwe start die de OVK maakte wordt gemarkeerd met een nieuw magazine. Deze editie krijgt in november een vervolg en wordt huis-aan-huis  verspreid en (per post) verstuurd naar alle ondernemers in de gemeente Barneveld. Bedrijven die zich graag zouden willen presenteren in deze uitgave kunnen zich melden bij Hiemstra Media via 06-16525020.

www.ovkwb.nl