KOOTWIJKERBROEK – Geboren en getogen in Kootwijkerbroek. Ondernemer. En geboren met een flinke dosis levenslust en enthousiasme. Uitstekende eigenschappen om gevraagd te worden in het bestuur van de OVK. Supermarktondernemer Arjan van’t Goor hoefde er niet lang over na te denken en zei in september volmondig ja toen het verzoek kwam om de functie van voorzitter op zich te nemen in het bestuur van de ondernemersvereniging.

Een nieuwe uitdaging. Zin in?
Ja! Het is een nieuwe rol voor mij, maar de werkzaamheden die ermee gepaard gaan liggen in het verlengde wat ik nu al dagelijks doe. Als supermarktondernemer ben ik gewend om met een team te werken, en als persoon ben ik ondernemend en een enthousiasteling. Bovendien ben ik als echte Kootjebroeker sterk betrokken bij mijn omgeving. Mijn ambitieniveau ligt hoog. Niet alleen in mijn eigen onderneming. Ook maatschappelijk gezien wil ik graag dingen ten goede veranderen en praktisch en creatief meedenken. De OVK is daar een goede plek voor, dus deze uitdaging past goed bij wie ik ben, wat ik doe en wat ik kan. Samen met anderen uiteraard.

Wat staat er momenteel hoog op de agenda van de OVK?|
Een nauwere samenwerking met de winkeliersvereniging, Plaatselijk Belang en Vereniging Essenburcht. Er zijn veel wederzijdse belangen, maar tot nog toe was er weinig inhoudelijke samenwerking. Dat kan veel beter. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van bloembakken, de invulling van het gebied rondom de Puurveense Molen of de ontwikkeling van een fietscrossbaan. Veel effectiever om daar gezamenlijk naar te kijken in plaats van alle clubjes apart. In de nabije toekomst wordt er een nieuw bestuur gevormd dat vier keer per jaar met elkaar overleg heeft en een gemeenschappelijke agenda hanteert.

Wat gaan ondernemers van de OVK merken in het komende seizoen?
Op Puurveen is in de afgelopen jaren ontzettend veel werk verzet en het bedrijventerrein zit vol. We willen de komende maanden peilen welke behoeften er bij ondernemers zijn wat betreft uitbreiding van het bedrijventerrein. Met name van zzp’ers die nu nog ondernemen vanuit huis ontvangen we signalen dat er behoefte is aan ruimte om te groeien. We moeten in kaart brengen aan welke mix van bedrijfspanden er behoefte is. Ik verwacht dat het binnen de kortste keren weer vol zal zitten.

De Planvisie van Kootwijkerbroek wijst op de mogelijkheid om aan de zuidkant uit te breiden.
De molen vormt natuurlijk een uitdaging. Misschien is het beter om in dit gebied juist aandacht te geven aan cultuur in plaats van aan bedrijvigheid. Maar waar is uitbreiding wél werkbaar en verantwoord? Daar moeten we een antwoord op zien te formuleren. Met oog voor ondernemers én het hele dorp. Wellicht moet er een onderzoeksbureau mee aan de slag, want de ervaring leert dat je zoiets maar beter in één keer goed kunt aanpakken.

Welk onderwerp houdt jou als lokale ondernemer momenteel bezig?
Duurzaamheid is natuurlijk een item dat voor voor veel bedrijven een hot item is. Voor mij ook. Wat ik zie is dat bedrijven best bereid zijn om duurzame maatregelen te nemen, maar dat die keuzes hand in hand gaan met eigenbelang, zoals een lagere energierekening. Enerzijds logisch, anderzijds jammer. Het is goed om daar met elkaar over te praten en na te denken. Dus misschien moeten we er een keer een themabijeenkomst over organiseren.

Wat neem jij mee in het bestuur?
Mijn enthousiasme. Dat zit gewoon in mijn karakter. En mijn netwerk. Dat is mijn kapitaal, zeg ik altijd. Daarom steek ik tijd en energie in mijn team. En wil ik mijn volle aandacht geven aan de OVK. Contact met elkaar hebben en in gesprek zijn is belangrijk. Daarom gaan we lekker karten met de leden, zodat iedereen elkaar even gezellig ziet en spreekt.

Hoe lang blijf je voorzitter?
Het moet blijven rouleren in het bestuur. Elke twee jaar zal het bestuur vernieuwd worden en dan maak ik weer plaats voor een nieuwe voorzitter. Tot die tijd denk ik het voorzitterschap prima te kunnen combineren met mijn werkzaamheden bij de Coop.

www.ovkwb.nl

Fotobijschrift: Het bestuur van de OVK met van links naar rechts: Erna Schouten, Gea Lagerweij, Arjan van 't Goor, Bea van Lagen, Wilhelm Beens en Gina Jansen.