KOOTWIJKERBROEK – Kootwijkerbroek in beeld krijgen bij de gemeente voor nieuw uit te geven bedrijventerrein.

Dat is één de doelen die het bestuur zich stelt. Er zijn genoeg Kootwijkerbroekse ondernemers die graag een stuk grond zouden willen voor (uitbreiding van) hun bedrijf, maar vooralsnog zit er weinig schot in uitgifte van nieuw bedrijventerrein.

“Onderzoek heeft destijds uitgewezen dat er twaalf hectare nodig is”, vertelde Henk van Ee tijdens de voorjaarsvergadering. “Vijf hectare voor kleinere bedrijven en zeven hectare voor grotere. Dit onderzoek is ook alweer even geleden. Het lijkt me dat de behoefte in de afgelopen twee jaar alleen maar groter is geworden.”

Lange adem
Het is een kwestie van de lange adem, aldus Van Ee. “Het is belangrijk om de gemeente en de provincie mee te krijgen. Zo lang daar niet ingezien wordt dat we dit nodig hebben in Kootwijkerbroek, is het een moeizaam verhaal.”

Frits op de Haar (contactpersoon bij de gemeente Barneveld) gaf als toelichting aan dat het onderwerp zeker de aandacht heeft van de wethouder van Economische Zaken. “Het gemeentebestuur heeft het standpunt dat je bedrijvigheid in de gemeente zou moeten concentreren op bepaalde plekken zoals op Harselaar-Zuid, maar ik bemerk dat de dorpen zeker de aandacht hebben en dat de gemeente er positiever in staat dan wel eens geweest is.”

Een ander onderwerp dat aan de orde kwam, was de maximumsnelheid op de toegangswegen rond Kootwijkerbroek. Met name de N800 heeft daarbij de aandacht. Er gaan bij de provincie stemmen op om de snelheid op deze weg te reduceren tot 60 kilometer per uur, maar de OVK ziet dat niet voor zich. “En daarin zijn we niet alleen”, aldus voorzitter Henk van Ee. “We willen daar graag 80 km/u aanhouden. Als OVK houden we de vinger aan de pols en we hebben ook aangegeven dat we betrokken willen zijn bij de besprekingen die hierover gevoerd worden.” Ook de hulpverleningsdiensten in Kootwijkerbroek hebben al gereageerd op de suggestie om de limiet naar 60 km/u te brengen. “Ze hebben aangegeven dat dit niet acceptabel is. We hebben hier als ondernemersvereniging niet de laatste stem in, maar we gaan er wel mee aan de slag.”

www.ovk.nl