Met een flinke uitbreiding van het aantal behandelkamers én vierkante meters krijgt het ondernemende echtpaar Matthieu en Corine Pauw de ruimte om verder vorm te geven aan hun persoonlijke én innovatieve tandartsenpraktijk Pauw & Co.

Tekst: Hiemstra Media

Corine’s ervaring en kwaliteiten als tandarts en Matthieu’s capaciteiten als ondernemende manager en ICT-specialist blijken een succesvolle combinatie. Pauw & Co opende in 2018 de deuren met twee behandelkamers in het centrum van Barneveld en loopt sindsdien als de spreekwoordelijke trein. Vorig jaar kregen de ondernemers de kans om twee naastgelegen panden aan de praktijk toe te voegen. Een grondige verbouwing resulteerde in een nieuwe, moderne praktijkruimte met onder meer vijf behandelkamers en een royale personeelsruimte. Beneden is de kelder bovendien ingericht voor vergaderingen en trainingen. Deze ruimte is te huur voor bedrijven en organisaties.

Onderscheidende aanpak
Een persoonlijk behandelplan vormt de basis van de zorg van Pauw & Co, waarin alles draait om een gezond en mooi gebit. “We vinden het belangrijk om de patiënt en het gebit goed te leren kennen”, legt Corine uit. “In onze aanpak kijken we vooral naar de lange termijn. Naar wat we samen kunnen doen om het gebit jarenlang in goede conditie te houden. Maar natuurlijk zijn we er ook voor periodieke controles, het vullen van gaatjes en het oplossen van andere acute problemen.”Hoogwaardige mondzorg

Zelf heeft de Barneveldse zich de afgelopen jaren ook verdiept in reconstructieve en esthetische tandheelkunde, waardoor ze patiënten blijvende oplossingen kan aanreiken voor missende tanden en kiezen, ernstige gebitsslijtage en functionele problemen in het kauwstelsel, waarbij ook de kaakgewrichten en spieren zijn betrokken.

De vernieuwende aanpak legt Pauw & Co geen windeieren. Nieuwe patiënten komen uit alle lagen van de bevolking, zowel uit Barneveld als omliggende plaatsen. De praktijk verwelkomt ook opvallend veel gezinnen. ''Het patiëntenbestand groeit al jaren, maar de vernieuwde praktijk heeft zeker tot een groeispurt geleid. Mede door de grote spiegel aan de gevel vallen we nu meer op”, constateert Matthieu. “Daarnaast komen er veel aanmeldingen binnen via mond-tot-mondreclame en onze marketingstrategie, waarin we zowel online als offline kanalen inzetten. En onderschat ook de kracht van onze gevelreclame niet.”

Klantbeloftes op de pui
Dat de klantbeloftes die anno 2024 de pui sieren worden nagekomen blijkt uit de positieve reviews op de website. “Mensen waarderen onze heldere communicatie en voelen zich hier op hun gemak. Ook hebben ze er vertrouwen in dat het persoonlijke behandelplan dat we maken, hun gebit én algehele gezondheid ten goede komt.”

Inmiddels tikt het team van Matthieu en Corine het aantal van tien medewerkers aan en de groei is er voorlopig niet uit. Best een verantwoordelijkheid, vinden ze beiden, maar het weerhoudt Corine er niet van om zich naast de zorg voor haar gezin met vier kinderen toe te leggen op tandheelkundige specialisaties, zoals implantologie. Ook Matthieu zit niet stil. Naast zijn werk als vader, praktijkmanager en de recente verbouwing die hij zelf coördineerde, zet hij zijn ervaring als praktijkmanager ook in bij andere tandartspraktijken. Hun visie voor de toekomst? “Elke dag ons werk heel goed doen is de basis. En ondanks dat we sinds de verbouwing een middelgrote praktijk hebben, willen we het voor onze patiënten kleinschalig en persoonlijk laten aanvoelen.”

www.pauwenco.nl