BARNEVELD - Na het tweedaags bezoek aan Barneveld van een mogelijke exploitant van Railterminal Barneveld is het enthousiasme over deze voorziening alleen maar toegenomen.

Het bezoek was een belangrijke vervolgstap om in Barneveld tot een railterminal te komen. De terminal waar goederen vanuit wegtransport overgezet worden op de trein, is voor een groeiend aantal Barneveldse bedrijven een goed alternatief voor het wegvervoer.

Op de A1 neemt de filedruk alsmaar toe en bovendien heeft het Havenbedrijf Rotterdam de ambitie om in 2040 40 procent van het containervervoer via het spoor te laten plaatsvinden. Ook de BIK is een fervent voorstander van de railterminal.

Inmiddels heeft zich dus een exploitant gemeld voor de terminal. Begin april werd de locatie van de terminal bezocht, alle tekeningen kwamen op tafel en er vonden opbouwende gesprekken plaats met lokale ondernemers.

'Zeer positieve dagen'
Tijdens het bezoek was er ook een uitgebreid gesprek met de gemeente Barneveld en twee verantwoordelijke wethouders. Het bestuur van de BIK blikt terug op twee ‘zeer positieve dagen’ die perspectief bieden voor de toekomst.

BTO
Ook goed nieuws voor bedrijven die op zoek zijn naar technische mensen. Het aantal aanmeldingen voor de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) overstijgt die van andere jaren. “We hebben zelfs een beetje een luxe probleem”, vertelt Gerard van Beek, die zich als bestuurslid van de BIK hardmaakt voor deze opleiding. “We hebben nu al zoveel aanmeldingen dat we moeten gaan nadenken of er wel genoeg ruimte is voor het volgende schooljaar.”

De Barneveldse Techniek Opleiding is een samenwerkingsverband van technische bedrijven in de gemeente Barneveld. BTO verzorgt mbo-opleidingen in installatietechniek, metaaltechniek, elektrotechniek en mechatronica. Leerlingen komen in dienst bij BTO en gaan tijdens hun opleiding direct aan de slag bij één van de circa 90 lidbedrijven uit de regio Foodvalley.

www.bikbarneveld.nl