BARNEVELD - Het Schaffelaartheater in Barneveld is op woensdag 18 september het decor van het traditionele Prinsjesdagontbijt. Het ontbijt staat in het teken van de Miljoenennota en de gevolgen daarvan voor bedrijven in de gemeente Barneveld.

Hoofdspreker tijdens het Prinsjesdagontbijt is Doekle Terpstra. Terpstra is voorzitter van Techniek NL, de brancheorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel. Daarvoor was hij voorzitter van CNV en Hogeschool InHolland. Terpstra neemt ondernemers mee over de gevolgen die de energietransitie heeft voor de arbeidsmarkt en legt verbinding met de ontwikkelingen in het lokale onderwijs.

Toekomstbestendige arbeidsmarkt
Daarmee sluit hij aan bij een thema dat breed leeft in Barneveld. Zo namen Barneveldse techniekbedrijven vorig jaar het initiatief om de Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) te starten. Vanaf september volgt de eerste lichting jongeren een technische opleiding op bedrijventerrein Harselaar, waarbij ze voor een groot deel leren op de werkvloer bij Barneveldse bedrijven. De gemeente Barneveld steunt de opleiding, die bijdraagt aan een toekomstbestendige Barneveldse arbeidsmarkt.

Fiscale plannen
Verder horen Barneveldse ondernemers tijdens het Prinsjesdagontbijt over de belangrijkste fiscale plannen uit de Miljoenennota. Bram Faber, partner van Schuiteman Accountants en Adviseurs, legt uit hoe de nieuwe kabinetsplannen je bedrijf kunnen raken.

Netwerkontbijt
Het Prinsjesdagontbijt start om 7.00 uur met een ontbijtbuffet. Tijdens het buffet is er gelegenheid om te netwerken met collega-ondernemers en vertegenwoordigers van de overheid. Aanmelden voor het onbijt kan vanaf eind augustus.

Het Prinsjesdagontbijt is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Barneveld, VNO-NCW Midden, MKB Nederland Midden, Schuiteman Accountants en Adviseurs en Rabobank Gelderse Vallei. Voor ondernemers die 's ochtends andere verplichtingen hebben, is er 's middags een herkansing. Dan vindt er in Veenendaal een Prinsjesdaglunch plaats.

Foto: Techniek NL