BARNEVELD - Je kent Profile Barneveld misschien als bandenspecialist, maar bij de huisgarage van Harselaar kan je al jarenlang ook terecht voor onderhoud, reparatie, apk en het herstellen van glasschade.

In de werkplaats van het Barneveldse familiebedrijf wordt ook deze middag druk gesleuteld. Op de brug staat een leaseauto, even verderop ondergaat een bestelbus een beurt en wordt een kleine vrachtwagen gekeurd. “Ja, zakelijk Barneveld weet ons goed te vinden”, lacht ondernemer Tom Boonman.

Dat heeft alles te maken met de gunstige centrale ligging op industrieterrein Harselaar. Want wat is er makkelijker dan je auto aan het begin van de dag te brengen, dan te gaan werken en hem aan het einde van de dag weer op te halen? Werk je wat verder weg, dan neem je één van de leenfietsen of vervangende auto’s mee. Ook kun je gebruikmaken van de haal- en brengservice.

Voor alle leasemaatschappijen
Profile Barneveld begon als bandenspecialist, maar groeide al snel uit tot een allround, universeel autoservicebedrijf. “Wij onderhouden en repareren auto’s, bedrijfsauto’s en kleine vrachtwagens van alle merken. We hebben daarvoor contracten met alle grote, landelijke leasemaatschappijen. Van Athlon tot Leaseplan”, vertelt Boonman.

Zijn vader Peter richtte het familiebedrijf in de jaren tachtig op, in 2010 nam Tom het stokje over. Ook broer Tim werkt bij Profile Barneveld. Hij stuurt de vrachtwagenafdeling aan. “We zijn hier allebei opgegroeid”, lacht Tom. “Ik werk hier sinds 1995 en heb alles wel gedaan. Van het vegen van de werkplaats tot het monteren van banden. Als het druk is spring ik nog steeds weleens bij. Dat typeert ook wel ons bedrijf. Je hebt hier geen managers en adviseurs in pak, we steken gewoon allemaal de handen uit de mouwen.”

Die nuchtere aanpak is wat veel bedrijven waarderen. Heb je een probleem met je auto? “Dan kijken we altijd of we het meteen voor je kunnen oplossen, terwijl je wacht. Dat heeft soms voor ons wat meer voeten in de aarde, omdat je zeker bij leaseauto’s te maken hebt met afspraken die gemaakt zijn met leasemaatschappijen. Maar dat regelen wij dan later wel met de leasemaatschappij, achter de schermen. Het belang van de leaserijder vinden we dan even belangrijker dan de extra rompslomp die het ons kost.”

In tegenstelling tot veel andere autobedrijven is de focus bij Profile Barneveld bovendien ook duidelijk: er hoeven niet ook auto’s ingekocht en verkocht te worden, alles draait om onderhoud en reparatie. “Dat doen we tegen concurrerende, maar eerlijke prijzen. Dat betekent dat wij niet op zoek hoeven naar bijvoorbeeld onderhoudspunten of reparaties om te verdienen.”

Zelfstandig, lokaal bedrijf
In tegenstelling tot wat mensen weleens denken, is Profile Barneveld een zelfstandig, lokaal bedrijf. “Profile is ontstaan doordat een aantal zelfstandig ondernemers, waaronder mijn vader, de handen ineen sloegen. We zijn nog steeds een soort coöperatie van zelfstandige bedrijven, waarbij we slim samenwerken op terreinen waar het ons allemaal voordeel oplevert.”

Dan kan je denken aan bijvoorbeeld marketing, inkoop of de afspraken met leasemaatschappijen. Voor grote, landelijk georiënteerde bedrijven is het bovendien een pré dat ze voor het onderhoud en de reparatie van hun vloot kunnen schakelen met één formule, die overal in het land vestigingen heeft. “Je hebt dus eigenlijk het beste van twee werelden bij Profile. De kracht van een grote formule, de snelheid en flexibiliteit van een lokaal autobedrijf!”

www.profile.nl/vestigingen/barneveld